Mieszkańcy Szczecina oraz turyści z Pomorza Zachodniego również w ten weekend będą mieli okazję przekonać się, że ryby to produkt smaczny, pożywny i prosty w przyrządzeniu.
Kolejne spotkanie w ramach projektu „Wolin z rybą na talerzu” odbędzie się już w najbliższą sobotę, 5 września, na Przystani Jachtowej w Szczecinie-Dąbiu przy ul. Przestrzennej 7, w godzinach 12:00-18:00.
Na festynie nie zabraknie atrakcji dla całych rodzin, w tym muzyki na żywo i konkursów z nagrodami.
Oprócz bezpłatnych degustacji dań z ryb, będzie można uzyskać wiedzę na temat ryb, obserwować kucharzy gotujących w
Konkursie Kulinarnym czy skonsultować swoje nawyki żywieniowe z dietetykiem. Dzieci z pewnością
zainteresuje Strefa Malucha.
Wstęp jest bezpłatny. Organizatorzy apelują, by zabrać ze sobą maseczkę.
Projekt współfinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego. Celem
wydarzeń jest zwiększanie wiedzy na temat zrównoważonych produktów rybołówstwa. Przekonuje też,
że warto spożywać i częściej sięgać po ryby z naszego regionu.
W ubiegły weekend festyn "Wolin z rybą na talerzu" odbywał się na Łasztowni.
Komentarze
1