To doskonała okazja, by spróbować czegoś nowego. Ponad 30 szczecińskich restauracji bierze udział w jesiennej odsłonie najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce. W każdej z nich aromatyczne trzydaniowe menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł. Restaurant Week potrwa do 12 listopada br.

Podczas jesiennej edycji festiwalu Restaurant Week znajdziemy tyle różnorodnych zapachów, że z pewnością każdy poczuje chęć na coś pysznego. Kulinarne wydarzenie to najlepszy czas, by spróbować potraw zupełnie innych od tych, które jemy na co dzień.

„To świetna propozycja dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji, jednocześnie nie martwiąc się o koszty. A menu zapiera dech w piersiach” – zachęcają organizatorzy. „Jesienna edycja Restaurant Week pozwala odkryć autorskie i niesamowicie aromatyczne menu od najlepszych chefów w okazyjnej cenie już od 69 złotych. Dodatkowe rabaty czekają na końcu rezerwacji” – zdradzają.

W festiwalowych daniach znajdziemy sporo grzybów i jesiennych warzyw. Nie brakuje również szerokiego wyboru owoców morza, ryb oraz mięs. W ramach rezerwacji każdy gość otrzymuje trzydaniowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru.

W szczecińskiej odsłonie Restaurant Week udział bierze aż 31 restauracji. Wysoko oceniane menu można znaleźć między innymi w Tutto Bene i wszystko dobrze, Amore mio, La Luna czy Sushi Kushi.

Oprócz trzydaniowego menu, każdy gość otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero&Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante&Kinley Tonic Water (wersja bezalkoholowa) lub Kinley Elderflower. Do zamówienia można także dodać m.in. Coca Colę Zero Cukru lub Herbatę Festiwalu, czyli Lipton.

Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 12 listopada br. Rezerwacje prowadzone są na stronie restaurantweek.pl.