W restauracjach zlokalizowanych w obiektach typu aquapark ceny są zazwyczaj znacznie wyższe niż w standardowych lokalach gastronomicznych. Wynika to zwykle z braku konkurencji w takim kompleksie. Lokale gastronomiczne w aquaparkach prowadzone są najczęściej przez podmioty zewnętrzne i cieszą się dużym zainteresowaniem. Oferta obejmuje proste dania, zwykle typu fast food, które można szybko przygotować i które trafiają w gust najmłodszych użytkowników parków wodnych.
W Fabryce Wody, co może zaskakiwać, jest nieco inaczej.
W menu, które zaprezentowano gościom szczecińskiego aquaparku, cena każdego dania jest identyczna. To 6,59 zł za 100 gramów potrawy. To klient więc decyduje, ile chce chce zjeść i ile chce zapłacić.
W ofercie znalazły się m.in. pizza margherita, naleśniki z serem, miruna smażona w panierce, żeberka pieczone, zapiekanka makaronowa, schab bez kości, kotlety mielone, sałatka ryżowa czy dwa rodzaje zup. Do wyboru są także dodatki: kopytka, ziemniaki, frytki, warzywa gotowane, surówki, sosy.
Nieco więcej niż w standardowych sklepach zapłacimy za napoje. Za puszkę napoju gazowanego bistro Blue Water życzy sobie 12 złotych, a za świeżo wyciskany sok owocowy – 19 złotych. Herbata kosztuje 10 złotych, a ceny kaw zaczynają się od 12 złotych.
Lokal działa w godzinach otwarcia Fabryki Wody.
Po wielu latach oczekiwania aquapark w Szczecinie został otwarty w sobotę, 1 czerwca. Pierwsi chętni ustawili się przed obiektem już… o 5.00 rano. Nasza relacja z otwarcia Fabryki Wody tutaj
Komentarze
24