Z kodem zniżkowym wSzczecinie.pl nasi Czytelnicy mogą za niewielkie pieniądze (54 zł) zjeść trzydaniowe, jesienne menu w najlepszych szczecińskich restauracjach! „Stoliki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, jest ich coraz mniej, nie warto zwlekać” – radzi Justyna Hof z Restaurant Week.

Tylko do 12 listopada w ponad 30 lokalnych restauracjach czekają aromatyczne trzydaniowe menu (przystawka, danie główne i deser), które zostały specjalnie przygotowane w ramach trwającego Festiwalu Restaurant Week. Podstawowa cena za taki zestaw wynosi 69 złotych, ale dla pierwszych 100 Czytelników wSzczecinie.pl przygotowano dodatkowe kody zniżkowe o wartości 15 zł. Wystarczy przy składaniu rezerwacji na stronei https://festival.restaurantclub.pl/restaurantweek, w polu „kod rabatowy”, wpisać RWWSZCZECINIE15.

W festiwalowych daniach restauratorzy postawili na sporo grzybów, jesiennych warzyw, owoców morza, ryb oraz mięs. Aramia Podzamcze zaprasza m.in. na pastę z buraków z czosnkiem, smażonego bakłażana i baklawę z serem. W Restauracji Niemożliwe na gości czeka „wellington” z dyni lub królik w warzywach. Dla miłośników włoskich przysmaków i aromatów Bona Pasta przygotowała ręcznie wyrabiane płaty makaronu z sosami. Wysoko oceniane menu można znaleźć między innymi w Tutto Bene i wszystko dobrze, Amore mio, La Luna czy Sushi Kushi. Miłośnicy polskiej kuchni mogą znaleźć coś dla siebie w Kresowej i bAchusie, a fani azjatyckich smaków mogą udać się do Sake SUSHI&THAI, Laai Thai, Jin Du. Wiele więcej restauracji czeka na stronie internetowej Restaurant Week.

– W tym jesiennym czasie, trudnym w sumie dla większości, bowiem pełnym marazmu i kiepskiej pogody, warto zrobić coś dobrego dla siebie, przyjaciół, rodziny. Usiąść przy jednym stole, zjeść pyszne jedzenie, porozmawiać, poczuć te smaki i zapachy, które w tej edycji są bardzo ważne – zachęca Justyna Hof.

Warto podkreślić, że kod dla Czytelników wSzczecinie.pl nie jest jedynym, z którego mogą skorzystać przyszli uczestnicy Restaurant Week. – Stoliki na ten moment rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, jest ich coraz mniej. Pomimo tego, cały czas można korzystać z kodów zniżkowych na wyjście w trzy osoby, w piątkę oraz siódemkę – przypomina Justyna Hof.

Tuż obok trzydaniowego menu, na festiwalowym stole pojawi się również prezent - cocktail Martini Fiero&Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante&Kinley Tonic Water (wersja bezalkoholowa) lub Kinley Elderflower. Do zamówienia można także dodać m.in. Coca Colę Zero Cukru lub Herbatę Festiwalu, czyli Lipton.