Ciekawe menu, autorskie przepisy, nietypowe mieszanki i... przystępne ceny. Ruszają śniadania w Willi Tiede, która znajduje się tuż przy Ogrodach Śródmieście. W wyjątkowych wnętrzach znalazły się stylowe meble, drzwi, których renowacja była doglądana przez Miejskiego Konserwatora Zabytków, a także artystyczna posadzka.

W przestronnych salach Willi Tiede jest miejsce dla ponad 100 osób. Przez duże okna można oglądać śródmiejski ruch na ulicy Wielkopolskiej, a z głośników gra jazz. Jak podkreślają właściciele Ogrodów Śródmieście, Przemysław Kazaniecki i Michał Łoziński, mimo elegancji miejsce ma mieć niezobowiązującą atmosferę.

Willa Tiede jest otwarta codziennie od 8 rano. Można w niej zjeść śniadania – skomponować je samodzielnie bądź zdecydować się na gotowy zestaw. W menu znalazły się między innymi jajko poche z guacamole i świeżym awokado, pasztet pâté z wątróbki drobiowej z pistacjami, placuszki bananowe z kremem z białej czekolady, autorskie tabuleh, ale także tak tradycyjne pozycje jak jajecznica z bekonem czy knedle (z morelami, sosem waniliowym, owocami i pistacjami).