Jak przyznaje właściciel restauracji Amadeusz Walczuk, lokal odwiedzają głównie osoby po 30, które lubią poznawać nowe smaki.
– Częstymi gośćmi są również Ormianie, Ukraińcy i osoby zza wschodniej granicy. Dla nich to powrót do smaków dzieciństwa, smaków swojego regionu. Często się zdarza, że nasza szefowa kuchni jest proszona na salę, by porozmawiać z odwiedzającymi restaurację klientami – mówi właściciel.
Karta nie jest bardzo rozbudowana – dostępna tutaj. Łatwo można dostrzec, że to jeden z nielicznych szczecińskich lokali, w którym serwowana jest jagnięcina w kilku postaciach. Można jej spróbować zarówno w chinkali (gruzińskich pierogach z rosołem w środku), jak i w postaci szaszłyków czy aromatycznego gulaszu (chahoshibili). W menu nie brakuje również dań wegetariańskich, wegańskich czy tradycyjnych dla tego regionu gołąbków zawiniętych w liście winogron.
Kaukaz - kuchnia tradycyjna. Zapraszamy from YEA! Agencja koncerowa on Vimeo.
Od niedawna w restauracji serwowana jest kompozycja tradycyjnych przekąsek i dań głównych. Do wyboru wersja mięsna lub wegetariańska dla 2 lub 4 osób. Również dla najmłodszych można zamówić chinkali wołowo – wieprzowe czy chaczapuri z Nutellą i bananem.
W restauracji panuje miła atmosfera. Nastrój buduje delikatne oświetlenie, które szczególnie wieczorami sprzyja ciekawym rozmowom przy lampce gruzińskidego wina.
Restauracja Kaukaz jest czynna w tygodniu do godz. 22:00, a w piątki i soboty do 23:00.
Kaukaz – kuchnia tradycyjna
Ul. Krzywoustego 14
Rezerwacje: 790 380 876
https://www.facebook.com/Kaukaz-kuchnia-tradycyjna-274306839812062/
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Komentarze
12