Ponad 30 restauracji zaprasza mieszkańców Szczecina do spróbowania popisowych menu w ramach jesiennej odsłony Restaurant Week. „To świetna propozycja dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych restauracji, jednocześnie nie martwiąc się o koszty” – zachęcają organizatorzy. Trzydaniowe menu i coctail dostępne są już za 69 złotych.
Restaurant Week pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych szefów kuchni w okazyjnych cenach już od 69 złotych (dodatkowy rabat 15 zł czeka na końcu rezerwacji).
„Menu jesiennej edycji zapiera dech w piersiach” – zapewniają organizatorzy. „Jest sezonowo i aromatycznie zgodnie z hasłem tej edycji: #FoodSmelllsGood. W festiwalowych daniach można znaleźć sporo grzybów i jesiennych warzyw. Jest również szeroki wybór owoców morza, ryb oraz najlepszej jakości mięs”.
W Szczecinie udział w Restaurant Week zadeklarowało aż 31 restauracji. I tak Aramia Podzamcze zaprasza m.in. na pastę buraków z czosnkiem, smażonego bakłażana i baklawę z serem. W Restauracji Niemożliwe na gości czeka „wellington” z dyni lub królik w warzywach. Dla miłośników włoskich przysmaków i aromatów Bona Pasta przygotowała ręcznie wyrabiane płaty makaronu z sosami. To tylko niewielka część oferty, z której mogą wybierać mieszkańcy Szczecina.
Oprócz trzydaniowego menu, każdy gość otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero&Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Martini Vibrante&Kinley Tonic Water (wersja bezalkoholowa) lub Kinley Elderflower. Do zamówienia można także dodać m.in. Coca Colę Zero Cukru lub Herbatę Festiwalu, czyli Lipton.
Jesienna edycja Restaurant Week potrwa do 12 listopada br. Rezerwacje prowadzone są na stronie restaurantweek.pl.
Komentarze
4