Ekologiczne zakwasy z buraków w różnych wariacjach smakowych, witaminowe shoty, kimchi, niepasteryzowane octy owocowe, soki, kompoty i konfitury, kombucha, pasty i pasztety warzywne, łososiowa marchewka, roślinne majonezy, zupy, kremy, curry, szakszuka, czekolady bez cukru – między innymi takie specjały dostaniemy w Zakwasowni. Firma zwiększa swoje zasięgi i otwiera w Szczecinie nowy punkt sprzedaży, który zachwyci połączeniem oferty manufaktury z innymi produktami.

Idea Zakwasowni skupia się przede wszystkim na zdrowym i świadomym odżywianiu. Zakwasownia podbiła serca szczecinian, którzy tłumnie przybyli na otwarcie pierwszego punktu na Ryneczku Pogodno. Jej przedstawicieli można również spotkać na cotygodniowym Bazarze Smakoszy w OFF Marinie. Ich stoisko cieszy się tam dużym zainteresowaniem. W swojej ofercie Zakwasownia ma ekologiczne produkty, które tworzone są z pasją, z owoców i warzyw najwyższej jakości. Klienci są traktowani jak goście – do każdego podchodzi się indywidualnie, słucha jego potrzeb i na ich podstawie komponuje spersonalizowaną ofertę.

Nowy punkt już otwarty!

Lokalizacja sklepów jest niezwykle istotna – to często ona decyduje o tym, czy wejdziemy do lokalu sprawdzić, co ten ma w ofercie. Obecnie panująca sytuacja i związane z nią czasowe zamknięcia galerii handlowych nie wydają się być pewnym rozwiązaniem. Chcąc znaleźć miejsce o podobnym charakterze do punktu na Rynku Pogodno, Zakwasownia postawiła na dobrze rokujące rynki.

– Wybór był zatem prosty i cieszymy się, że możemy być częścią CH Wilcza przy ul. Przyjaciół Żołnierza 4/lok. 23 – tłumaczy Marcin Szymczak, kierownik sklepu.

Nowy punkt Zakwasowni zlokalizowany jest na rogu, obok kantoru i doskonale widać go z parkingu Lidla.

– Jesteśmy otwarci od poniedziałku do piątku, w godzinach 9:00-17:00 i w soboty od 9:00 do 15:00. Czyli dokładnie tak samo, jak na Pogodnie. A w każdą niedzielę zapraszamy niezmiennie w godz. 10:00-15:00 na Szczeciński Bazar Smakoszy do OFF Mariny przy ul. Chmielewskiego 18 na Pomorzanach.

Coś więcej niż tylko zakwasy

Choć Zakwasownia to przede wszystkim różnego rodzaju kiszonki oraz przetwory, nowa lokalizacja ma coś specjalnego do zaoferowania.

– Nowe miejsce wyróżnia się w skali wszystkich innych punktów Zakwasowni połączeniem sklepu z pełną ofertą manufaktury, punktu sprzedaży wegańskich ciast od bezkonkurencyjnych partnerów projektu – Miód Malina Sadki (znani ze Szczecińskiego Bazaru Smakoszy) oraz kawiarni specialty z najlepszymi kawami bio serwowanymi także z ekologicznym „mlekiem” roślinnym – mówi Szymczak.

Takim sposobem, w jednym miejscu zwolennicy zdrowej żywności znajdą zarówno pomysł na obiad, jak i coś słodkiego na deser!

To miejsce, gdzie znajdziemy wyjątkowe prezenty gwiazdkowe

Może w tym roku zamiast kolejnej pary skarpetek lub zestawu kosmetyków, warto pod choinkę kupić coś bardziej zaskakującego? Wzmocnienie odporności w dzisiejszych czasach wydaje się być najlepszym prezentem, jaki możemy podarować ukochanej osobie.

– Prezenty powinny być smaczne, ładne i zdrowe. Postawiłbym na flagowy produkt, czyli zakwas z buraka, którego butelka przypomina eleganckie wino. Do tego któreś z pysznych dań interkontynentalnej kuchni roślinnej i na deser czekolada bez cukru popita naszą ekologiczną kombuchą. Na zdrowie! – poleca Szymczak.

Zakwasownia powstała, by szerzyć świadomość i dać to, co zdrowe. Manufakturę tworzą ludzie – rodzina, znajomi – którzy z sercem podchodzą do jedzenia i chcą szerzyć idee prozdrowotności. To miejsce powinno znaleźć się na liście do odwiedzenia u każdego, kto ceni ekologiczne produkty i chce się odżywiać z głową.