Gdzie i kiedy?
Strych w Młynie, ul. Szeroka 19
sobota, 22 listopada 2025, 18:00
Za ile?
220 zł
Strych w Młynie zaprasza na warsztaty kulinarne, podczas których uczestnicy pod okiem zawodowego kucharza przygotują iście tajskie menu.
„Gotuję zawodowo już od kilku dobrych lat. Przez ten czas zgłębiałem wiedzę na temat azjatyckiej kuchni, autentycznych przepisów oraz kultury jedzenia. Dzięki masie odbytych szkoleń i kursów miałem przyjemność gotować m.in. z Tajami, kucharzami z Chin oraz z najlepszymi szefami kuchni w Polsce. Na co dzień jestem właścicielem food trucka Fura Pierogów. Kuchnia tajska jest z pozoru prosta, jednak bardzo techniczna. Doświadczycie na czym polega balans pięciu smaków oraz bogactwo aromatów.
 
Warsztaty będą zarówno praktyczne jak i teoretyczne. Podczas części teoretycznej przekażę Ci wiedzę, która umożliwi Ci poznanie i zrozumienie tej z pozoru prostej sztuki kulinarnej. Poznasz m.in. podstawowe składniki tajskich potraw. W części praktycznej przygotujemy razem dwie przystawki, danie główne i deser (poniżej szczegółowe menu)”.