Na szczecińskim rynku gastronomicznym z początkiem września pojawi się nowy lokal – "I krowa cała" - tym razem serwujący wegańskie burgery.

W tym przypadku nazwa lokalu jest nieco zwodnicza – jak bowiem zapewnia właściciel przy produkcji ich burgerów nie ucierpi żadna krowa.
To co robimy jest absolutną nowością na naszym lokalnym rynku. Inspirację zaczerpnęliśmy z Berlina. Mieliśmy być pierwsi w Polsce, niestety zostaliśmy lekko wyprzedzeni przez stolicę – tłumaczy Michał Stęplewski, właściciel.

W ofercie lokalu znajdziemy m.in. krowa cała burger, tofu burger, sejtan burger i soczewica burger. Do tego pieczywo graham, pełnoziarniste, pszenne, które będzie dostarczane z zaprzyjaźnionej piekarni i sosy robione na miejscu. Ceny burgerów nie przekroczą 12 zł.

Wszystko jest w 100% wegańskie, zależy nam żeby na naszym rynku pojawiało się coraz więcej zielonych dań, są smaczne i dużo zdrowsze od dań zawierających mięso. Co ważne przy tworzeniu naszego konceptu nie ucierpiała żadna krowa (śmiech) – mówi Michał Stęplewski.

Otwarcie nowe punktu gastronomicznego przewidziane jest na 3 września. To gdzie będzie się znajdował lokal jest jeszcze tajemnicą.
Na razie nie chcemy zdradzać adresu, planujemy konkurs, w ramach którego można zgadywać na jakiej ulicy się znajdziemy. - wyjaśnia właściciel. Tymczasem lokal „I krowa cała” można śledzić na ich profilu Facebook. My natomiast już we wrześniu do nowego punktu gastronomicznego wybierzemy się z kamerą.

Zobacz także:

Piekarnia jest Francuzką, a Bistro na językach [wideo]