Tylko do 19 listopada mieszkańcy Szczecina mają okazję na poznanie najciekawszych debiutów sezonu lub powrót do sprawdzonych adresów. W każdej z restauracji czekają dwa trzydaniowe menu – w wersji mięsnej lub wegetariańskiej tudzież rybnej. W festiwalowych smakach znajdziemy sporo grzybów i jesiennych warzyw. Nie brakuje także szerokiego wyboru ryb oraz mięs.
Ta odsłona smakuje wybitnie
W tym roku wśród debiutantów znalazły się Dzika Kuchnia, Zakotwiczony, Luca Restocafe, Pasta Bar Farfalle. Ale na tym nie koniec. Szczecinianie mogą spróbować, co przygotowali szefowie kuchni: Bellevue, Rocker Club&Grill, Restauracji Sowa, małych Przyjemności, Nesebar, Palmyry, Yeonghon, Bombay, Krowa Mać Burger’s Szczecin, Same sushi, Irish Pub Dublin, Piatto Italian Kitchen, Jagiellonki, Sake Wok&Sushi, La Luny, Amore., Mucca Szczecin, Aramii Podzamcze, Koku Sushi Księcia Warcisława, Jin Du, Kathmandu.
I tak Dzika Kuchnia zaprasza na deser w formie tatara z malinami, Luca Resto Cafe na risotto z musem cytrynowym, a Małe Przyjemności na kluski ziemniaczane po koreańsku z domowym kimchi. Szef kuchni Restauracji Sowa proponuje mięso z małży, czarne ravioli z grzybami shimeji na kremie z dyni, a Nesebar – policzki wieprzowe duszone w czerwonym wytrawnym winie Syrah z wędzonymi śliwkami. RestaurantWeek® to także jedna z niewielu okazji do spróbowania wędzonego rekina, na którego zaprasza Same Sushi.
Festiwalowe menu spróbujemy w cenie 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 9,99 zł. Rezerwacje prowadzone są na https://restaurantweek.pl/.
Cena ta jednak może być niższa! Specjalnie dla Czytelników wSzczecinie.pl przygotowano kod, który daje zniżkę -10 zł na rezerwację. Wystarczy tylko wpisać SZN-W359Y6A8 na końcu rezerwacji i zaakceptować wszystkie zgody marketingowe.
Ostatni moment na poranne celebracje
Dodajmy, że to także ostatni weekend, aby celebrować poranki w ramach BreakfastWeek. Szczecinianie mają do wyboru 7 śniadaniowych menu i dwie kawy na napoju roślinnym Alpro w okazjonalnej cenie. Do skosztowania porannych propozycji zapraszają – Latin Brunch, Bonjour French Bistro, Limone Cafe, Rydla 52, Amore., La Luna oraz Aloha Szczecin.
Bonjour French Bistro zaprasza na słodkie śniadanie z czekoladowymi naleśnikami, a Limone Cafe – na słodki tost na bazie brioche z domową frużeliną, kremem na bazie mascarpone oraz świeżymi malinami. Latin Brunch proponuje szarpaną wieprzowinę w autorskim wywarze z sosem BBQ, a Aloha Szczecin – hummus z dynią, gruszką, fetą, orzechami, jajkiem i foccacią.
Popisowe śniadania z kawą na roślinnym napoju Alpro można zjeść już za 35 złotych (+ opłata rezerwacyjna 5zł). Rezerwacje prowadzone są na stronie https://restaurantclub.pl/breakfastweek.
Portal wSzczecinie.pl jest patronem medialnym akcji.
Komentarze