Pozostał tylko tydzień na spróbowanie trzydaniowych menu przygotowanych przez szczecińskie restauracje w ramach wiosennej odsłony RestaurantWeek®. I to w cenach nawet o 50 procent niższych niż w regularnej karcie!
Spis Treści

Szczecińscy szefowie kuchni przygotowali dwa rodzaje menu, których nie znajdziemy w standardowych kartach ich restauracji – wegeteriańską (lub rybną) oraz mięsną. Wiosenna odsłona wydarzenia prowadzona jest pod hasłem #BornToBeFoodie.

Ponad 30 możliwości

To okazja, aby spróbować m.in. gulaszu z daniela, różowego rostbefu wołowego, wegeteriańskiego steku z Soplówki Jeżowatej lub sushi burgera z batatami. To tylko niewielka część, bowiem w stolicy Pomorza Zachodniego możemy wybierać spośród 34 restauracji.

Festiwalowe drzwi mają otwarte: Restauracja BelleVue, małe Przyjemności, Jem Tu Sushi, Nesebar Kuchnia Bałkańska, Latin Brunch, AMORE, Aramia Podzamcze, Bachus, Bonjour French Bistro, Bombay, Centrale Szczecin, Devibez, Europa Restaurant & Café, Figle, Hocki Placki, Kathmandu, Krowa Mać Burgers Szczecin, La Luna, La Rotonda, LAAI THAI Street Food, MUCCA Szczecin, Palmyra, Porto Grande, Rocker Club Rock&Grill, Same Sushi, Sake SUSHI&THAI, The Greek Ouzeri, The kitchen meet&eat, Winestone, Yeonghon, Jin Du, Restauracja Sowa, taras., Jagiellonka Szczecin

Za trzydaniowe menu (przystawka, danie główne, deser) z coctailem w prezencie zapłacimy od 69.99 zł (+ opłata rezerwacyjna 7,98 zł za osobę). Rezerwacje prowadzone są na https://RestaurantWeek.pl/.

Warto podkreślić, że rezerwację trzeba zrobić minimum dzień wcześniej. To oznacza, że ostatnie będą przyjmowane do 16 kwietnia, do godziny 23.

Ostatni tydzień na poranne celebracje posiłków

To również ostatnie dni na wzięcie udziału w porannej odsłonie festiwalu – Breakfast Week. Do 17 kwietnia mieszkańcy Szczecina mogą wybierać spośród 20 śniadaniowych menu.

- Pierwsza edycja okazała się strzałem w 10! Goście bardzo licznie odwiedzali śniadaniownie, które równocześnie bardzo wysoko oceniali w festiwalowym konkursie. Dwie restauracje zdobyły dzięki temu ogólnopolskie wyróżnienia – przypomina Justyna Hof, city manager Restaurant Club.

Tym razem warto sprawdzić, co przygotowali laureaci, do których zaliczają się Latin Brunch, Limone Cafe oraz Restauracja Sowa. Organizatorzy zapraszają również do odwiedzenia małych Przyjemności, Bonjour French Bistro, AMORE., Devibez Restauracja&Cafe, Same Sushi, Brejk Bistro Cafe&Chill, La Luna.

Popisowe śniadania z kawą na roślinnym napoju Alpro można zjeść już za 35 złotych (+ opłata rezerwacyjna 5zł). Rezerwacje prowadzone są na stronie https://restaurantclub.pl/breakfastweek.

Portal wSzczecinie.pl jest patronem medialnym festiwalu.