Czy możliwa jest kuchnia azjatycka oparta na zdrowych składnikach, przejrzystym składzie dań, a jednocześnie niezawierająca glutaminianu sodu? Taka jest kuchnia w lokalach Pandoo, które działają w kilku lokalizacjach w Szczecinie. Sieć dynamicznie się rozwija, oferując dania azjatyckie „to go”, ale też udostępniając gościom miejsce do zjedzenia na terenie swoich punktów gastronomicznych.

Takiej kuchni azjatyckiej nie zjesz w żadnym innym miejscu w Szczecinie

Kuchnia azjatycka kojarzy nam się z bogactwem smaków. Polacy uwielbiają egzotyczne zupy, sajgonki czy mięso podawane w otoczeniu warzyw i nietypowych sosów. Takie przysmaki serwują lokale Pandoo, które od kilku miesięcy funkcjonują w Szczecinie. Niedawno otworzył się kolejny na parkingu centrum handlowego Fala w Szczecinie.

W lokalach pracują osoby mające od lat do czynienia z kuchnią azjatycką. To rodowici Filipińczycy, którzy wiele lat mieszkali w Azji. Przygotowywane w Pandoo dania mają oryginalną recepturę, a jednocześnie nie zawierają glutaminianu sodu, co w innych lokalach azjatyckich w całej Polsce zdarza się niezwykle rzadko. W menu lokali znajdują się zarówno najbardziej znane dania kuchni azjatyckiej, jak i propozycje kulinarne, których nie znajdziecie nigdzie indziej.

– Mamy najbardziej chrupiącego kurczaka w całym Szczecinie. To zasługa naszej domowej panierki z sezamem. Całość dopełnia autorski sos cytrynowy. To danie to nasz bestseller – przyznaje Norbert Szałas, franczyzobiorca Pandoo przy alei Wyzwolenia 44A. – Zamiast sajgonek w naszych lokalach znajdziecie lumpie, czyli coś bardzo podobnego, ale jednak przygotowywanego trochę inaczej. Dokładnie tak jak na Filipinach. W papier ryżowy zawijamy wieprzowinę, ale i warzywa. Lumpie podajemy z sosem. Hitem jest sos śliwkowy. Przebojem w naszych lokalach są także chrupiące krewetki – dodaje Norbert Szałas.

Poza standardowymi daniami kuchni azjatyckiej w menu lokali Pandoo są także „Pandoo Specials”.

– Mamy niespotykane nigdzie indziej pulpeciki w autorskim sosie słodko-kwaśnym. Jest pad kra pao, czyli mielona wołowina po tajsku z jajkiem sadzonym i dużą ilością tajskiej bazylii. Na zimne dni polecamy nasze aromatyczne zupy, jak na przykład won ton z domowymi pierożkami, który niesamowicie rozgrzewa – mówi franczyzobiorca Pandoo.

Oryginalne połączenia smakowe. „Niektórzy mówią, że czują, jakby przenieśli się do Azji”

W każdym lokalu Pandoo pracują kucharze z Filipin. Ich wiedza i doświadczenie kulinarne są gwarancją smaku. – To jest kuchnia azjatycka w Szczecinie, gdzie smak jest tworzony na bazie bogactwa przypraw, warzyw i interesujących połączeń i nie jest podkręcany wzmacniaczami często stosowanymi w Azji, które w polskiej kuchni nie są akceptowane. U nas nie ma „azjatyckiej witaminy”, czyli glutaminianu sodu. To jest kuchnia oryginalna i niektórzy mówią, że jedząc nasze dania, naprawdę czują, jakby przenieśli się do Azji – mówi Norbert Szałas.

Kuchnia azjatycka proponowana przez Pandoo jest inna niż wszystkie, stąd też wiele osób jest zaskoczonych intensywnością smaku proponowanych dań.

– Zarówno smażony ryż, jak i smażony makaron czy nasze lumpie to propozycje, których smak jest komponowany przez osoby, które znają kuchnię azjatycką od dziecka. Jednocześnie stawiamy na to, by była to kuchnia możliwie lekka i zdrowa oraz oryginalna. Naszą zaletą jest także szybkość przygotowania dań i to, że można je zabrać ze sobą już po kilku minutach – tłumaczy Norbert Szałas.

Lokale Pandoo są czynne przez cały tydzień od godziny 11:00 do 21:00. Znajdziecie je przy alei Wyzwolenia 44A (parking centrum handlowego Fala) oraz przy ulicy Mieszka I 63 (parking centrum handlowego Retail Park).

W lokalach można zjeść na miejscu, zabrać jedzenie na wynos lub zamówić z dostawą przez aplikację pyszne.pl.

Więcej informacji:

Facebook: https://facebook.com/pandookuchnieazji/

Instagram: https://www.instagram.com/pandookuchnieazji

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@pandookuchnieazji

Profil Google: https://maps.app.goo.gl/oRoH2GMBcD2wRvUp8?g_st=com.google.maps.preview.copy