Kod zniżkowy tylko dla Czytelników wSzczecinie.pl i kilkadziesiąt restauracji do wyboru. Trwają rezerwacje na wiosenną edycję Restaurant Week. Największe i najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce potrwa do 24 kwietnia.
Najlepsi szefowie kuchni przygotowują autorskie menu w wersjach wege, wegan, rybnej oraz mięsnej. Restaurant Week to trzydaniowe (przystawka, danie główne, deser) doświadczenie kulinarne, które jest na wyciągnięcie ręki w atrakcyjnej cenie i formule zero waste. Rezerwacje prowadzone są na stronie https://festival.restaurantclub.pl/restaurants?location=11-Szczecin&festivalFilter=47.
„Świetna okazja do wspólnego biesiadowania”
„Do każdego zamówienia Goście dostają festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub bezalkoholowy Mocktail Kinley Elderflower i Martini Vibrante&Tonic. To świetna okazja do spróbowania nowych, unikatowych dań i wspólnego biesiadowania” – zachęcają organizatorzy.
– A to wszystko w rewelacyjnej cenie (69,99 zł + 5,98 zł opłata rezerwacyjna, prime time + 10 zł). Udział w festiwalu to również forma pomocy naszym ulubionym, lokalnym restauracjom, do czego bardzo zachęcam – dodaje Justyna Hof, opiekunka szczecińskiej edycji festiwalu.
Organizatorzy przygotowali dla Czytelników wSzczecinie.pl kod zniżkowy o wartości 15 zł (minimum 3 osoby, od poniedziałku do czwartku): WSZCZECINIE. Należy go wpisać podczas rezerwacji na stronie www.restaurantweek.pl lub aplikacji w miejscu „Dodaj kod rabatowy” i zaakceptować wszystkie zgody marketingowe.
#FoodNewsGoodNews
Hasłem wiosennej edycji Restaurant Week jest #FoodNewsGoodNews. Jak słyszymy, restauratorzy i szefowie kuchni serwują kulinarne trendy:
- Newstalgia. To najnowszy trend związany z poszukiwaniem nostalgicznych smaków na talerzu. Dla niektórych dania inspirowane latami 70., 80., 90. (ale w nowoczesnej wersji) mogą przypominać czasy młodości.
- Kwiaty jadalne. Płatki róży, bratków i bzu goszczą nie tylko jako dekoracja tortów, ale również dodatek do wytrawnych dań, deserów i napojów. Restaurant Week jest prekursorem tego trendu i od kilku edycji serwuje Mocktail Kinley Elderflower o smaku czarnego bzu.
- Grzyby. W Polsce znane i uwielbiane, za granicą dopiero zyskują na popularności. Ich umamiczny smak z powodzeniem zastępuje aromat mięsa.
- Podjadanie z talerzy towarzysza kolacji. Dzielenie się jedzeniem sprzyja próbowaniu i odkrywaniu nowych smaków. Gdy na Restaurant Week zamówimy oba warianty menu, to w ramach jednej kolacji możemy spróbować aż 6 różnych dań.
Kilkadziesiąt szczecińskich restauracji zaprasza
W Szczecinie festiwalowe drzwi otwiera aż 31 restauracji (w tym 10 debiutantów):
• Amore mio
• Bachus Winiarnia & Restauracja
• Basilia Ristorante
• Restauracja Bombay
• Bona Pasta
• Buddha Thai & Fusion Restaurant
• Figle
• Jin Du
• Kathmandu Restaurant
• KOKU Sushi Szczecin Al. Wojska Polskiego
• Koku Sushi Księcia Warcisława I
• Krowa Mać Burgers
• Restauracja La Luna
• Nesebar kuchnia bałkańska
• Novotel Szczecin Centrum
• Palmyra
• Pesto
• PIATTO
• Pizzeria Pablo
• Restauracja Lokalna
• Sowa Restauracja
• Restauracja Sake SUSHI&THAI
• SAME SUSHI
• Sushi & Pizza house
• The Greek Ouzeri
• The Kitchen Meet & Eat
• Tokyo Sushi'n'Grill
• Tutaj - klubokawiarnia
• Winestone (restauracja Hotelu Ibis)
• Ziemniak i Spółka (Deptak Bogusława)
• Ziemniak i Spółka (Dworcowa)
Komentarze
5