Bal sylwestrowy – komplet. Bal karnawałowy – komplet. Nowa Jachtowa od początku przyciąga gości stęsknionych za klimatem imprez w majestatycznej sali balowej z widokiem na Odrę. – Wierzymy w magię tego miejsca. Mamy coraz więcej rezerwacji na komunie, wesela i wszelkiego rodzaju jubileusze. Nawet na 2026 rok – mówi Monika Kowalska, zarządzająca hotelem z restauracją przy ul. Lipowej 5 na Gocławiu.
Jachtowa była przez chwilę zamknięta, po tym jak zrezygnował poprzedni dzierżawca. Nowym operatorem została szczecińska spółka P4P Group i szybko przystąpiła do odbudowywania renomy tego miejsca.
– Mamy za sobą już dwa bale i kilka prywatnych imprez. Pozytywne opinie i podziękowania, które napłynęły później od gości, są dla nas najlepszą nagrodą i motorem do dalszego działania – podkreśla Monika Kowalska.
„Jest stworzona do tego, aby goście bawili się w niej do białego rana”
Hotel na Gocławiu jest znany od wielu lat z organizacji różnego rodzaju uroczystości. Jego wielkim atutem jest historyczna sala balowa z zabytkową sztukaterią, bogato zdobionymi żyrandolami i oryginalnymi kasetonami na suficie.
– Nasza sala balowa jest wyjątkowa, majestatyczna i stworzona do tego, aby goście bawili się w niej do białego rana – uważa Monika Kowalska. – Wyjątkowa jest też lokalizacja Jachtowej. Wystarczy 10 minut jazdy z centrum miasta, by spędzić miło czas w sąsiedztwie Zielonych Wzgórz i doliny Odry.
Okazji do podziwiania otoczenia będzie więcej, gdy przyjdą cieplejsze dni. Wtedy sezon zainauguruje ogródek gastronomiczny nad samą Odrą. To jedyne takie miejsce w Szczecinie, gdzie z filiżanką kawy w dłoni można oglądać statki wpływające do szczecińskiego portu.
„Usłyszeliśmy już, że mamy najlepszy tatar w mieście”
Zresztą to nie musi być kawa z ciastem (co tydzień nowe propozycje słodkości od szefa kuchni!), ale na przykład gołąbki z soczewicą na ziemniaczanym musie z hotelowej restauracji.
– Stawiamy na tradycyjną kuchnię polską, tyle że z nowoczesnym twistem. Usłyszeliśmy już, że mamy najlepszy tatar w mieście, a nasz schabowy mógłby konkurować z sznyclem wiedeńskim. Nie zapominamy również o osobach, które wyeliminowały ze swojej diety mięso. Ważne są dla nas aspekty zdrowotne i ekologiczne. Jakość produktu, a także jego pochodzenie, etyka uprawy oraz wpływ na zdrowie klienta i jego dobrostan – tłumaczy Monika Kowalska.
Królują wesela i komunie
Stoisko Jachtowej było chętnie odwiedzane podczas niedawnych targów weselnych. Posypały się rezerwacje, również na 2025 i 2026 rok. Rodzice chętnie wybierają to miejsce również na pierwszą komunię swoich dzieci. Wciąż są jednak wolne terminy.
Ze szczegółową ofertą można zapoznać się na www.jachtowa.szczecin.pl i www.facebook.com/jachtowa1924.
Komentarze
10