Restauracja z kuchnią międzynarodową oraz sklep ze szczecińskimi pamiątkami jeszcze przed wakacjami zostaną otwarte na szczecińskich bulwarach. W sezonie letnim zakończy się budowa pijalni czekolady, a w przyszłym roku nowe lokale pojawią się również po drugiej stronie Odry, na Bulwarze Gdyńskim.
Tym razem kuchnia międzynarodowa
Z kolei na Bulwarze Piastowskim powstaje lokal z kuchnią międzynarodową. Będzie się nazywał „The Kitchen Meet&Eat”. - Dzierżawca obecnie jest na etapie wyposażania wnętrza przyszłej restauracji. Planowane uruchomienie, zgodnie z deklaracją właściciela, przypadnie na 1 czerwca – informuje Tomasz Owsik-Kozłowski, rzecznik Żeglugi Szczecińskiej.
W bezpośrednim sąsiedztwie „The Kitchen Meet&Eat” niebawem pojawi się drugi pawilon z wyrobami cukierniczymi, lodami i pijalnią czekolady. Jak mówi rzecznik Żeglugi Szczecińskiej, dzierżawca zadeklarował, że budowa rozpocznie się przed wakacjami i zakończy w sezonie letnim. - Zgodnie jednak z podpisaną umową, dzierżawca zobowiązany będzie uiszczać czynsz bez względu na termin otwarcia swojego punktu. Tym bardziej, że pierwotna deklaracja mówiła o uruchomieniu lokalu wcześniej – zaznacza.
Lokale też po drugiej strony Odry
W przyszłym roku pawilony gastronomiczne pojawią się także na Bulwarze Gdyńskim, przy Urzędzie Celnym. Podczas ostatniej sesji Rady Miasta Szczecin radni wyrazili zgodę na przekazanie terenu na Bulwarze Gdyńskim w zarządzanie Żeglugi Szczecińskiej, która po wejściu w życie uchwały przygotuje i ogłosi konkurs dla kolejnych dzierżawców. - Kwestią do ustalenia pozostaje charakter zagospodarowania działki przy Urzędzie Celnym. Powstanie na niej albo jeden duży pawilon (ok. 150 m2) albo dwa mniejsze punkty (po 75 m2) z ogródkami letnimi – mówi Owsik-Kozłowski. Ze względu na wymagane procedury przetargowe przyszli dzierżawcy działalność w tych pawilonach będą mogli rozpocząć dopiero w przyszłorocznym sezonie.
Komentarze
0