Pieczone ziemniaki, placki ziemniaczane, frytki w wielu postaciach i zestawy dla dzieci – wszystko to, co najlepsze w restauracjach Ziemniak i Spółka, można będzie teraz zamawiać w nowym lokalu w pasażu handlowym Czerwona Torebka w Warzymicach. Otwarcie we wtorek, 6 sierpnia, o godzinie 11.
To mniejszy lokal niż te, które szczecinianie znają z Deptaku Bogusława i ul. Dworcowej. Dlatego karta dań została tutaj okrojona do potraw, z których Ziemniak i Spółka jest najbardziej znany.
– Ceny będą nieco niższe niż w naszych szczecińskich lokalach. Możemy sobie na to pozwolić ze względu na brak obsługi kelnerskiej – podkreśla podkreśla Nicola Wesołek, Współwłaścicielka Ziemniaka i Spółki.
Przemyślana lokalizacja
Nowy lokal powstał przy głównej drodze w kierunku na Przecław, na terenie ciągle rozwijających się Warzymic. Wybór tej lokalizacji nie był oczywiście przypadkowy.
– Znamy dobrze te okolice i uważamy że jest to rejon o bardzo dużym potencjale i fajnej przyszłości. Zależy nam też na tym, żeby strefą dostaw naszych dań zabezpieczyć wszystkich szczecinian oraz mieszkańców pobliskich miejscowości. Nowa lokalizacja świetnie odciąży kierunek wywozów z lokalu przy Dworcowej, któremu często brakuje już mocy przerobowych – tłumaczy Nicola Wesołek.
„Rok do roku, miesiąc do miesiąca, odnotowujemy rekordowe dla nas liczby”
Mocy przerobowych brakuje, bo Ziemniak i Spółka szybko zdobył sobie mocną pozycję na lokalnym rynku gastronomicznym. To szczecińska marka, która istnieje od 2015 roku.
– Rok do roku, miesiąc do miesiąca, odnotowujemy rekordowe dla nas liczby odwiedzin za co jesteśmy niezmiernie wdzięczni – mówi Nicola Wesołek. – Jesteśmy przekonani, że to zasługa naszego zespołu. Otoczyliśmy się wspaniałymi ludźmi, którzy każdego dnia gotują i obsługują mieszkańców Szczecina. Świetna atmosfera jaka panuje wewnątrz firmy daje nam powód do wielkiej dumy. Musimy pochwalić się, że pod naszym szyldem są osoby, które pracują sześć, siedem, a rekordziści nawet osiem lat.
Planują rozwój na całą Polskę
W kolejnych krokach zakładany jest rozwój franczyzy na terenie całej Polski. W większych miastach planowane są duże lokale z obsługą kelnerską, ale ważną częścią sieci mają być właśnie takie samoobsługowe restauracje jak w Warzymicach.
Rusza także rekrutacja na franczyzobiorców, którzy marzyli o otwarciu własnej restauracji.
– To dla nas bardzo ważny sprawdzian. Mniejsze, samoobsługowe lokale są mniej wymagające jeśli chodzi o nakłady inwestycyjne i sam przebieg dostosowania do gastronomii. Co za tym idzie, potencjalni franczyzobiorcy będą mieli ułatwione zadanie a rozwój powinien być bardziej dynamiczny – uważa Nicola Wesołek.
Więcej informacji o ofercie Ziemniaka i Spółki można znaleźć na stronie: https://www.ziemniakispolka.pl/.
Komentarze
23