Nowa szczecińska restauracja, o nazwie „Cztery talerze” została uroczyście otwarta wczoraj w obecności Magdy Gessler. Lokal znajduje się na ulicy Kaszubskiej (gdzie wcześniej mieściła się „Galeria”).
Znana warszawska restauratorka, autorka książek o gotowaniu powiedziała m.in., że w Szczecinie brakuje miejsc, w których można znaleźć naprawdę dobre menu. „Gust kulinarny staje się bardziej kosmopolityczny i dlatego ich wymagania także są coraz bardziej wyszukane. Jednocześnie wciąż zbyt mało wykorzystywane są produkty regionalne. Być może to nowe miejsce będzie dobrym początkiem pozytywnych turze gastronomicznej miasta”
Podczas wczorajszego spotkania z lokalnymi smakoszami, pani Magda odpowiadała na liczne pytania, podpisywała swoje publikacje i pozowała do zdjęć. Jej syn, Tadeusz Muller, będzie w nowej restauracji gotował i na pewno będzie miał duży udział w ustalaniu menu. Jak zapewniają właściciele „Czterech talerzy”, karta dań będzie bogata i ma być dostosowana do pór roku.
Komentarze
5