To świetna okazja, aby spróbować nowych smaków! W najbliższy weekend rusza wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week. Z tej okazji ponad 30 szczecińskich lokali zaprasza na trzydaniową ucztę w przystępnej cenie.
Co w menu?
Hasło najbliższej edycji to „Emocje na talerzach!”.
- Tegoroczne menu zaprojektowano z myślą o uczuciach - szczęście i zaskoczenie, harmonia i pożądanie, radość i wzruszenie, miłość i ekscytacja, euforia i duma, wolność i niepewność. Wspomnienie kojącego smaku dzieciństwa i zadziwiające niespodzianki - to wszystko znajdziecie w emocjonujących daniach i doświadczeniach nadchodzącej edycji Festiwalu – zachęcają organizatorzy.
Wśród dań proponowanych przez szczecińskie restauracje znalazły się m.in.: makaron spaghetti z pstrągiem wędzonym z Zielenicy, suszonymi morelami i pestkami dyni w sosie śmietanowym, kawałeczki grillowanego kurczaka duszone z ziołami w kremowym maślanym sosie, rabarbarowe crumble z lodami kardamonowymi, polędwiczki wieprzowe sous-vide z sosem kurkowym, gnocchi i brokułami z migdałami, japońskie pierożki z nadzieniem mięsno-warzywnym, czekoladowa lasagne, filet z dorsza z puree z selera i piklowaną cebulką czy ciasto truflowe z prażonymi orzechami w miodzie i karmelem. Opisy wszystkich potraw dostępne są na stronie festiwalu. Tam też można zarezerwować stoliki na konkretną godzinę do wybranego lokalu.
Które restauracje biorą udział w Restaurant Week?
W szczecińskiej edycji Restaurant Week biorą udział m.in.: Bohema, Bombay, Bollywood Street Food, Buddha Thai & Fusion Restaurant, Botanic, Buena Pinta, Czerwone Korale, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Hereford Steak House, Konstelacja, Public Fontanny, Niebo, Nowy Browar, Paladin, Spiżarnia Szczecińska, Stara Rzeźnia, Vincent, Tokyo, Virga, The Greek Ouzeri, Zamkowa. W sumie można wybierać spośród 31 lokali. Listę wszystkich znajdziemy na stronie wydarzenia.
Komentarze
0