Ponad 30 szczecińskich restauracji bierze udział w kolejnej jesiennej odsłonie festiwalu Restaurant Week. Z tej okazji każdy lokal przygotowuje specjalne festiwalowe menu i zaprasza na trzydaniową ucztę w przystępnej cenie. Rezerwacja stolików już trwa.
Stoliki można już rezerwować na stronie www.restaurantweek.pl. Wystarczy wybrać lokal, dzień, godzinę i zapłacić z góry za wizytę. Na stronie znajdziemy też opisy potraw serwowanych podczas festiwalu.
W najbliższej odsłonie Restaurant Week w Szczecinie biorą udział: Marina Restaurant, Marshal Food, Restauracja Hotelu Atrium, The Kitchen Meet & Eat, Binowo Park, Bohema, Bollywood Street Food, Bombay, brasileirinho, Buddha Thai & Fusion Restaurant, Czerwone Korale, Dobre Rzeczy na Słowackiego 14, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Folwark Podkowa, Hereford Steakhouse, Izumi Shusi, Niebo, Nowy Browar, NOVO2, Paladin, Restauracja Hotelu Zamek, Stara Rzeźnia, Ricoria, Rozmaryn, Ruszt Grill House, Secesja Kuchnia Żydowska, Steak house Evil, The Greek Ouzeri, Tokyo Sushi'n'Grill, Virga, Wild West.
Hasłem tej edycji festiwalu jest „Okazja do świętowania!”.
- Okazji do świętowania jest nieskończenie wiele - od małych i dużych prywatnych sukcesów, przez rożne okazje obyczajowe, aż po poważne zawodowe osiągnięcia. Jednocześnie, liczne publikowane badania pokazują, że jednym z najważniejszych czynników szczęścia i zdrowia jest właśnie radosny czas spędzony z bliskimi przy stole – podkreślają organizatorzy.
Restaurat Week to popularny festiwal dobrego jedzenia. W tej edycji bierze w nim udział 13 polskich miast. Poza Szczecinem od 21 do 30 października w okazyjnej cenie będzie można zjeść również w lokalach m.in. w Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Białymstoku i Rzeszowie. W Polsce impreza odbywa się od 2014 roku.
Komentarze
3