Gdzie i kiedy?
Łaźnia przy ul. Koński Kierat 14/15
Od: niedziela, 28 lutego 2016, 18:00
Do: niedziela, 28 lutego 2016, 21:00
Za ile?
wegańskie danie albo 15 zł
W niedzielny wieczór, 28 lutego, o godz. 18:00 Łaźnia przy Końskim Kieracie 14/15 zaprasza na wegański poczęstunek w ramach lutowej edycji Kuchni Społecznej. Wszystkie potrawy przygotowane są przez uczestników spotkania i wystawiane na jednym wspólnym stole tak, aby każdy mógł ich spróbować.
Po poczęstunku, ok. godz.18:40, zaplanowano prezentację "Mongolia oczami weganina". O wrażeniach z Mongolii, trudach i przygodach życia w Ułan Batorze, środkowoazjatyckiej egzotyce opowie Paweł Szczap – mongolista, tłumacz, organizator, przewodnik i pilot wycieczek do Mongolii (założyciel Diyanchi Tours, współpracownik Ex Oriente Lux). Absolwent Uniwersytetu Warszawskiego, trzykrotny stypendysta na Państwowym Uniwersytecie Mongolskim w Ułan Bator. W swoich badaniach zajmuje się głównie współczesnymi zagadnieniami społecznymi Mongolii, takimi jak nacjonalizm, rozwój przemysłu wydobywczego, urbanizacja (ze szczególnym uwzględnieniem problematyki ułanbatorskiej), rozwój patriotyzmów lokalnych w ośrodkach górniczych, a także ich wzajemnymi relacjami. Poza Europą i Mongolią kilkakrotnie podróżował po Chinach, odwiedził także Laos i Tajlandię.

WSTĘP: potrawa wegańska lub 15 zł


*UWAGA!
Prosimy, żeby były to wyłącznie posiłki nie zawierające mięsa (w tym ryb) ani żadnych składników odzwierzęcych, tj. mleka i jego przetworów, niektórych margaryn (zawierają tłuszcze zwierzęce), jajek, miodu, żelatyny, lecytyny i laktozy. (Inspiracji szukajcie np. na stronie http://www.puszka.pl/ lub setkach wegańskich blogów: http://empatia.pl/przepisy).

*Płacąc wspierasz:
- OTWARTE KLATKI (https://www.facebook.com/otwarteklatki?fref=ts)
- BASTA! (https://www.facebook.com/Basta.Szczecin?fref=ts)