Robert Makłowicz w Szczecinie szukał lokalizacji, w której będzie mógł ugotować zupę, mającą odtworzyć jego ukochany smak z przeszłości. Zależało mu nam tym, by gotować w pobliżu wody. Wybór padł na Morskie Centrum Nauki w Szczecinie.
– Robert Makłowicz miał w planach gotowanie na naszym tarasie widokowym, ale nie pozwoliły na to warunki atmosferyczne, więc gotował przy wejściu – zdradza Witold Jabłoński, dyrektor Morskiego Centrum Nauki w Szczecinie. – Jeszcze nie możemy powiedzieć jaka to zupa, z jakich składników i jaki miała smak. Makłowicz chciał odtworzyć znany mu wcześniej smak, który kojarzył mu się ze Szczecinem. To była jego inicjatywa, by nas odwiedzić. Morskie Centrum Nauki zrobiło na nim wrażenie, szczególnie eksponat paprykarza szczecińskiego – mówi dyrektor MCN.
Jak dodaje, Robert Makłowicz chętnie robił sobie zdjęcia z pracownikami MCN, a na jego kanale w sieci szczeciński obiekt zostanie odpowiednio wyeksponowany.
Film będzie dostępny na YouTube Roberta Makłowicza 14 czerwca.
Komentarze
9