6 grudnia o godz. 18:00 piwowar domowy ze Szczecina Andrzej Miler otworzył pierwszą butelkę Rauchbocka - najlepszego piwa 2012 r., które uwarzył w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie wspólnie z piwowarami Grupy Żywiec. W tym samym momencie ruszyła sprzedaż tego unikalnego piwa.
Sekretem piwa jest cierpliwość
Dzięki sieci dystrybucji Grupy Żywiec Bracki Rauchbock jest dostępny do wyczerpania zapasów w prawie 500 pubach, restauracjach i sklepach w całej Polsce. W ciągu dwóch tygodni od rozpoczęcia sprzedaży w 50 oddziałach handlowych Grupy Żywiec ze 100 000 butelek tego piwa zostało zaledwie 30 000.
Do sklepów i pubów w Szczecinie wysłano ponad 2500 butelek Brackiego Rauchbocka, jednak wszystkie zostały wykupione przez szczecinian. W związku z tym podjęto decyzję o dodatkowej wysyłce tego piwa do Szczecina.
Grand Champion to przedsięwzięcie unikalne na skalę europejską. To najlepsze piwo danego roku, które w czerwcowym Konkursie Piw Domowych Festiwalu Birofilia w Żywcu, organizowanym przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, wybiera jury złożone z kilkunastu mistrzów piwowarstwa z całego świata. W nagrodę twórca receptury tego piwa domowego warzy je w Brackim Browarze Zamkowym w Cieszynie w skali przemysłowej - przy wsparciu tamtejszych piwowarów.
Marzeniem każdego piwowara domowego jest, aby smak jego piwa poznało jak najwięcej piwoszy. Dzięki sieci dystrybucji i rozbudowanej sprzedaży Grupy Żywiec co roku dokładnie 6 grudnia każdy Grand Champion trafia na półki sklepowe w całej Polsce. W sklepach jest dostępny do wyczerpania zapasów. Każdy Grand Champion warzony jest w Brackim Browarze, dlatego w jego nazwie jest zawsze słowo „Brackie”.
Bracki Rauchobock – najlepsze piwo 2012 r. zostało uwarzone z 7 unikalnych słodów.
Komentarze
0