Wakaty na szefa kuchni i managera strefy gastronomicznej – w Fabryce Wody ruszył kolejny nabór na stanowiska związane z bieżącą obsługą i funkcjonowaniem kompleksu. „Dołączenie do zespołu oznacza stabilne warunki zatrudnienia, atrakcyjne wynagrodzenie, a także benefity przewidziane regulaminem obiektu” – zachęcają przedstawiciele Fabryki Wody.

Szef kuchni w Fabryce Wody będzie odpowiedzialny za organizację pracy całego zespołu przygotowującego potrawy.

– Do jego obowiązków należeć będzie opracowywanie menu i kreowanie nowych potraw, dbanie o jakość, estetykę i formę podawanych dań. Będzie także odpowiadać m.in. za kontrolę kosztów oferowanych posiłków czy stanów magazynowych. Podczas wykonywania swoich zadań istotna będzie jego współpraca z managerem strefy gastronomicznej – wylicza Piotr Zieliński, rzecznik prasowy Fabryki Wody.

Manager strefy gastronomicznej to osoba odpowiedzialna za planowanie, nadzór nad systemem pracy i zarządzanie personelem strefy gastronomicznej. Do jego obowiązków będzie należeć m.in. wykonywanie zamówień u dostawców i kontrola stanów magazynowych, a także planowanie kosztów dotyczących funkcjonowania strefy gastronomicznej.

– Manager odpowiadać będzie za zapewnienie jak najwyższej jakości obsługi klientów. W tym celu współpracować będzie nie tylko z szefem kuchni, ale również innymi działami Fabryki Wody – podkreśla Piotr Zieliński.

Zgłoszenia należy wysyłać na adres kariera@fabrykawody.eu. Przypomnijmy, że Fabryka Wody ma za sobą trzy przetargi na prowadzenie gastronomii, strefy fitness lub kręgielni. Wszystkie zostały jednak unieważnione – albo nie wpływała żadne oferta, albo stawka czynszu była zbyt niska. Dlatego to miejska spółka będzie prowadzić strefę rekreacyjną i gastronomiczną.

Od ponad miesiąca w aquaparku trwają odbiory prac i rozruch technologiczny. „Próby obciążeniowe” mogą potrwać od trzech do nawet sześciu miesięcy.