Nie tylko w niedzielę, ale również w sobotę w OFF Marnie będzie można nabyć najwyższej jakości produkty. Organizatorzy pilotażowo testują dwudniową odsłonę Szczecińskiego Bazaru Smakoszy.

W najbliższy weekend, 16 i 17 września, OFF Marina przy ul. Chmielewskiego 18 będzie tętnić życiem. To wszystko za sprawą Festiwalu Kawy oraz dwudniowej – testowej – wersji uwielbianego przez mieszkańców Szczecińskiego Bazaru Smakoszy.

– Mieszkańcy sygnalizują nam, że chętnie by nas odwiedzali, ale niedziele im nie pasują – przyznaje Michała Jakubów, organizator Szczecińskiego Bazaru Smakoszy. – W nieodległej przyszłości chcielibyśmy w oba dni weekendu spotykać się z klientami w cudownej atmosferze, ale najpierw musimy sprawdzić, czy to się uda. A że mamy teraz po raz pierwszy dwudniowy Festiwal Kawy, to jest to idealna okazja, by przetestować pomysł.

Ponad 30 wystawców i pełen asortyment. „Ten weekend będzie dopieszczony”

Jak zapewnia Jakubów, zarówno w sobotę, jak i w niedzielę będzie można zapełnić koszyki najlepszymi produktami. Mowa m.in. o pieczywie, przyprawach, sezonowych warzywach i owocach, sokach, przetworach, ekologicznych mięsach i wędlinach, miodach czy zdrowych wypiekach.

– Niemalże wszyscy niedzielni wystawcy pojawią się także w sobotę. Będą ci, których nasi klienci doskonale znają, ale pojawią się też debiuty i świeżynki. Będzie można nabyć wszystkie produkty, które normalnie są dostępne w niedzielę. Żadna grupa asortymentu nie zostanie pominięta – podkreśla Jakubów. – Ten weekend będzie dopieszczony. Festiwal festiwalem, ale bazar też będzie hulał.

To doskonały moment, by poznać ofertę wystawców

Na wszystkich odwiedzających OFF Marinę w sobotę czekać będzie ponad 30 wystawców.

– To nie namiastka, a niemalże pełna niedzielna oferta, prawie wszystko, czym możemy zaimponować w niedzielę. To doskonały moment, by się z nami poznać – przekonuje Jakubów. – Będą debiutanci, którzy przygotowują koreański garmaż i sałatki. Przyjedzie Natalia Izbicka, uzdolniona ceramiczka, która od czasu do czasu nas odwiedza, a że ceramika silnie wiąże się z festiwalem kawy, to świetnie się złożyło. Będzie stoisko Miód Malina Sadki z bio słodkościami, bez cukru i glutenu, ale i masa innych wystawców.

Nie tylko będzie można kupić produkty i dania na wynos, ale i na miejscu delektować się smakołykami. Eintopf serwować będzie tosty z kimchi i serami lub z szarpaną kurą, Bistro Nessebar uraczy gości kuchnią bułgarską, a na stoisku Indian Palace dostaniemy dania indyjskie: samosę czy vadę i chicken lolly pop.

Oprócz dwudniowego Szczecińskiego Bazaru Smakoszy w ten weekend w OFF Marinie odbywać się będzie Festiwal Kawy. Będzie to szansa, by spróbować tej najlepszej z segmentu speciality i poznać ogromy potencjał, jaki tkwi w ziarnach kawy.

Organizatorzy zapraszają w sobotę, 16 września, w godz. 10:00-16:00 oraz w niedzielę, 17 września, w godz. 10:00-14:00. Wstęp darmowy, parking na terenie OFF Mariny bezpłatny, dojazd ul. Smolańską od strony pętli „Pomorzany”.