Gdzie i kiedy?
ul. Bronowicka 41
Od: sobota, 1 października 2022, 09:00
Do: sobota, 1 października 2022, 13:00
Za ile?
darmowe
1 października br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się 14 w tym roku edycja „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.

 

Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Szczegółowy harmonogram funkcjonowania bazarku dostępy jest na profilu FB KOWR OT w Szczecinie.

Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa w godz. od 09.00 do 13.00.

 

Lista wystawców:

Irgo – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami. Gospodarstwo rolne.

Norbert Dobosiewicz – marwicki pasztet z królika i z kaczki.

Gospodarstwo ekologiczne Frykas – sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.

Pasieka Miody Jana – „Akacjowy Miód Cedyński”.

Ryby z Wyspy Wolin – „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.

RolMar – tradycyjne wędzonki.

Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska – jajka, ogórki i kapusta kiszona.

Gospodarstwo rolno-sadownicze. Leokadia Nowak – jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.

Gospodarstwo Rolne Agnieszka Jäger domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.

Tomasz Sadowski. Cuda z ula – miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.

Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak – warzywa sezonowe, jajka.

Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui – ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.

Pasieka Haliny i Jana Kociołków – miody lipowe i mniszkowe.

Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka – mleko, sery kozie i krowie.

KGW „Magnolia” – domowe wypieki i przetwory.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „KADAMIR” Kacper Chojnacki.