1 października br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się 14 w tym roku edycja „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.
Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Szczegółowy harmonogram funkcjonowania bazarku dostępy jest na profilu FB KOWR OT w Szczecinie.
Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa w godz. od 09.00 do 13.00.
Lista wystawców:
Irgo – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami. Gospodarstwo rolne.
Norbert Dobosiewicz – marwicki pasztet z królika i z kaczki.
Gospodarstwo ekologiczne Frykas – sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.
Pasieka Miody Jana – „Akacjowy Miód Cedyński”.
Ryby z Wyspy Wolin – „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.
RolMar – tradycyjne wędzonki.
Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska – jajka, ogórki i kapusta kiszona.
Gospodarstwo rolno-sadownicze. Leokadia Nowak – jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.
Gospodarstwo Rolne Agnieszka Jäger domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.
Tomasz Sadowski. Cuda z ula – miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.
Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak – warzywa sezonowe, jajka.
Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui – ser typu włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i orzechem włoskim.
Pasieka Haliny i Jana Kociołków – miody lipowe i mniszkowe.
Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka – mleko, sery kozie i krowie.
KGW „Magnolia” – domowe wypieki i przetwory.
Zakład Przetwórstwa Mięsnego „KADAMIR” Kacper Chojnacki.
Komentarze
0