Jakość (świeże produkty, przygotowywane wyłącznie na bazie naturalnych składników), duża porcja (sałatka całym posiłkiem, a nie tylko przekąską) oraz możliwość skomponowania sałatki wg własnych upodobań to główne wyróżniki otwartego dziś w Szczecinie pierwszego lokalu „Salad Story”.

Od 9:00 na II piętrze CHR Galaxy funkcjonuje nowy na gastronomicznej mapie szczecina punkt, mający być odpowiedzią na potrzebę szybkiej, ale zdrowej żywności.

Zawsze bardzo lubiliśmy gotować, ale w którymś momencie obserwacje życiowe wskazały na to, że nie da się już tyle czasu poświęcić na to, żeby w domu wszystko przygotowywać – pojawiły się dzieci, różne inne obowiązki. Nie było czasu na to, żeby siedzieć w restauracjach i zamawiać posiłki. To też kosztuje. - mówiła o pomyśle na Salad Story Anna Krajewska.

Odpowiedzią na te własne potrzeby było stworzenie miejsca, w którym można by było zjeść smaczne jedzenie, dopracowane pod względem walorów smakowych, które dawałoby przede wszystkim przyjemność ze spożywania posiłku wysokogatunkowego, dobrze dopracowanego. Jedzenie, które byłoby szybko podane, w dostępnej cenie i zrobione z naturalnych składników i odpowiednio zbilansowane pod względem zdrowia. Te wszystkie elementy spowodowały, że doszliśmy do wniosku, że taka potrzeba na rynku istnieje nie tylko w naszym własnym zakresie, ale szeroko na rynku warszawskim. - kontynuowała swoją wypowiedź Krajewska.

Pierwszy punkt „Salad Story” powstał w Warszawie w 2007r.

Otwarty dziś w Szczecinie lokal jest szesnastym w Polsce oddziałem. 28 września w Galerii Kaskada otwarty zostanie kolejny. Za oba działające na zasadzie franczyzy odpowiada Wioletta Stypuła, która jest przekonana o sukcesie przedsięwzięcia - Myślę, że lokal Salad Story, który oferuje zdrową żywność, szybko podaną, skomponowaną na oczach klienta będzie tutaj dobrym posunięciem i na pewno na gastronomicznej mapie Szczecina będzie to strzał w dziesiątkę - mówiła na dzisiejszej konferencji prasowej.

Osoby odpowiedzialne za Salad Story dumnie opowiadają o tym, że sałatkami z ich oferty można się naprawdę najeść (mała sałatka -300g, duża – 500g) oraz, że do punktu w Złotych Trasach ustawiają się kolejki... panów.

Dla stałych klientów lokal oferuje program lojalnościowy, a dla dzieci ma alternatywę dla wszystkich szybkich przekąsek w postaci „Fit Kid Menu”.

Oficjalne otwarcie działającego już punktu zapowiedziano na najbliższy weekend. W programie wspólne przygotowywanie ogromnej sałatki, z której dochód zostanie przekazany dzieciom z Domu Dziecka nr 10 na zakup przyborów szkolnych oraz jak zapraszała specjalistka dj. żywienia człowieka - Justyna Kałużna – Zajączkowska - będzie można bezpłatnie dokonać pomiaru składu ciała, czyli zawartości tłuszczu, wody w organizmie i będzie można dowiedzieć się wielu różnych ciekawostek.

KONKURS

Razem z „Salad Story” dla czytelników wSzczecinie.pl przygotowaliśmy specjalny konkurs. 30 września spośród osób, które poprawnie odpowiedzą na poniższe pytanie rozlosujemy 5 voucherów na dowolny zestaw w lokalach Salad Story w Szczecinie.

Pytanie konkursowe:

By nie mieć problemu z zasypianiem oraz cieszyć się dobrym snem, należy ostatni posiłek przed snem zjeść:

Imię i nazwisko:

E-mail:

Odpowiedź:

8 godzin przez pójściem spać

3-4 godziny przed snem

1 godzinę przed snem