To wspaniała okazja, by pokazać się szczecińskim klientom. W najbliższe dwie niedziele w OFF Marinie gościć będzie pierwsza edycja (mini)Festiwalu Słodyczy. „To miejsce, od którego można zacząć swoją piękną przygodę”.

W najbliższe dwie niedziele, 5 i 12 marca, podczas Szczecińskiego Bazaru Smakoszy w OFF Marinie (ul. Chmielewskiego 18) odbędzie się kolejny minifestiwal. Tym razem organizatorzy zapraszają wystawców, którzy w swojej ofercie mają słodkości w każdej postaci.

To może być trampolina do sukcesu

Szczeciński Bazar Smakoszy co tydzień przyciąga wielu mieszkańców, którzy poszukują dobrego jedzenia. To szansa dla wystawców, by osobiście przekonać do swoich produktów i znaleźć nowych klientów.

– Warto się u nas wystawiać, ponieważ można dostać impuls do dalszej pracy – przekonuje Michał Jakubów, organizator Szczecińskiego Bazaru Smakoszy.

Potwierdzeniem jego słów może być przykład Hani Bezy, która szturmem podbiła serca szczecinian. – Pamiętam Hanię jako młodą dziewczynę, która miała zacięcie, potencjał i dopiero zaczynała. Nagle bardzo szybko się okazało, że dzięki bazarowi oraz oczywiście swojej ciężkiej pracy wzrosła. Teraz to marka nie tylko produktowa, ale i osobista – zauważa Jakubów i dodaje: – Idąc tym tropem, myślę, że OFF Marina sprawdza się jako trampolina, taki pomost, między klientami a wystawcami. To miejsce, od którego można zacząć swoją piękną przygodę.

Jak zaznacza Jakubów, minifestiwal słodyczy to również okazja dla organizatorów, by znaleźć nowych wystawców, którzy będą regularnie gościć na Szczecińskim Bazarze Smakoszy.

Od tradycyjnych wypieków po artystyczne desery

Wciąż jest kilka miejsc, by dołączyć do grona festiwalowych wystawców. Organizatorom zależy na różnorodnej ofercie. Można proponować słodycze w wersji fit, specjalizować się w czekoladowych wypiekach, czy mistrzowsko przygotowywać monoporcje, czyli eleganckie desery przeznaczone dla jednej osoby. – Wspólnym mianownikiem jest słodycz. Szukamy ciach, lodów, gofrów, miodów i wszystkiego tego, co jest słodkie w sposób tradycyjny i nieoczywisty – podkreśla Jakubów. – Wystawcy na stałe goszczący na Szczecińskim Bazarze Smakoszy również będą częścią minifestialu. Mają fantastyczne oferty i wiem, że niektórzy planują „dozbroić się” w coś szczególnego na to wydarzenie.

Wszystkich chętnych, którzy pragną zaprezentować swoją ofertę podczas (mini)Festiwalu Słodyczy – podczas jednej albo dwóch niedziel – organizatorzy zapraszają do kontaktu poprzez Facebooka (https://www.facebook.com/SzczecinskiBazarSmakoszy), Instagram (https://www.instagram.com/szczecinskibazarsmakoszy/) bądź mailowo: biuro@szczecinskibazarsmakoszy.pl.