Wypieki Hani Komór, twórczyni Szczecińskiej Bezy, próbowali i oceniali eksperci z programu „Widelcem po mapie”. Emisja odcinka dzisiaj (w piątek 2 sierpnia) o godzinie 22.30 na kanale Kuchnia+, później będzie on dostępny też na Player.pl.
Bezy przygotowywane przez Hanię robią w ostatnich miesiącach furorę w Szczecinie. Najpierw podczas Szczecińskiego Bazaru Smakoszy, a teraz również w lokalu Szczecińska Beza, który powstał przy ul. Sikorskiego 8. Dzisiaj usłyszą o nich miłośnicy wypieków z całej Polski.
- Bardzo się cieszę z udziału w programie. Zawsze chciałam, żeby Szczecińska Beza była znana nie tylko lokalnie – mówi Hania.
Najsmaczniejsze adresy w całym kraju
Program „Widelcem po mapie” ma na celu zaprezentować najsmaczniejsze adresy w Polsce. Prowadzą go szefowa kuchni Jagna Niedzielska i Damian Kordas, zwycięzca jednej z edycji „MasterChefa”, kulinarnego talent show.
W każdym odcinku odwiedzają dwa lokale w Polsce, wyróżniające się w konkretnej dziedzinie kulinarnej. Gdy jako temat wybrano bezę, internauci zdecydowali w głosowaniu, że kamery muszą odwiedzić BEZA Food and Bourbon w Łodzi oraz właśnie Szczecińską Bezę. Tym samym Szczecin po raz pierwszy zagościł w tym programie.
Poznamy opinię ekspertów
- Prowadzący w każdym odcinku opowiadają o odwiedzanych miejscach i na koniec wystawiają ocenę. Jeśli polecają je widzom przyznają zieloną nalepką, jeśli nie, to czarną. Jaką ja dostałam? Nie wiem, czy mogę zdradzić przed emisją – uśmiecha się Hania.
Będzie można to sprawdzić w piątek 2 sierpnia o godzinie 22.30 na antenie kanału Kuchnia+. Lub samodzielnie wystawić ocenę odwiedzając Szczecińską Bezę przy ul. Sikorskiego 8.
Komentarze
6