W sobotę, 15 października br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się kolejna odsłona „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.

Wędliny, miody i przetwory mleczne wprost od okolicznych rolników, to tylko niektóre produkty, które będzie można nabyć podczas siódmej już w tym roku edycji Bazarku na Bronowickiej. Swoje stoiska wystawią ponadto lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów oraz przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie również domowych przysmaków i słodkich wypieków.

Szczegółowy harmonogram i terminy funkcjonowania bazarku dostępne są na oficjalnym profilu FB KOWR OT w Szczecinie.

Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa od 09.00 do 13.00.

Lista wystawców:

  • Irgo - wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.

  • Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.

  • Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze.

  • Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.

  • Ryby z Wyspy Wolin - „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.

  • RolMar - tradycyjne wędzonki.

  • Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska - jajka, ogórki i kapusta kiszona.

  • Gospodarstwo rolno-sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.

  • Tomasz Sadowski. Cuda z ula - miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem.

  • Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak Gospodarstwo Rolne - warzywa sezonowe, jajka.

  • Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego "KADAMIR" Kacper Chojnacki.

  • Krzysztof Sadłoń - Gospodarstwo Rolne - mąka orkiszowa i naturalna maść z konopi siewnej.

  • Pasieka MAJA Piotr Krawczyk - Miody, produkty pszczele.

  • Koło Gospodyń Wiejskich MIERZYNIANKI - domowe wypieki i przetwory.

  • Koło Gospodyń Wiejski WKRZANKI - ryba wędzona (węgorz, leszcz), paprykarz, warzywa.

  • Katarzyna i Damian Frycz RHD - swojskie pasztety.