Rybarex otwarty został 13 marca 1981 i funkcjonował pod szyldem ówczesnej Centrali Rybnej. W lokalu sprzedawano głównie gotowe, przygotowane wcześniej i mrożone produkty: kostka z mintaja panierowana, hamburgery rybne, frytki, zaś znajdujące się w ofercie zupy dostarczane były w termosach z Centrali Rybnej. Co ciekawe, mimo, iż znajdowały się w lokalu od wczesnych godziny i od razu kusiły klientów aromatami, zgodnie z założeniami Centrali zupy sprzedawane były dopiero od godziny 13-ej. Po przekształceniach własnościowych, w 1991 roku lokal z rąk Centrali Rybnej przechodzi w ręce prywatne. Od razu wprowadzone zostały kluczowe zmiany - umiejscowienie kuchni w lokalu co pozwoliło na serwowanie przyrządzanych na miejscu potraw a także na rozszerzenie oferowanego asortymentu. W ofercie Rybarexu pojawiły się potrawy z nowych gatunków ryb, owoce morza a także dodatki do potraw jak szeroka gama sałatek i surówek. Ciągła troska o jakość potraw oraz wieloletnie doświadczenie gastronomiczne to niewątpliwe nasze atuty, dzięki którym ciągle zdobywamy nowych "stałych klientów", spragnionych smacznych potraw z ryb i owoców morza
Opis miejsca

Rybarex otwarty został 13 marca 1981 i funkcjonował pod szyldem ówczesnej Centrali Rybnej. W lokalu sprzedawano głównie gotowe, przygotowane wcześniej i mrożone produkty: kostka z mintaja panierowana, hamburgery rybne, frytki, zaś znajdujące się w ofercie zupy dostarczane były w termosach z Centrali Rybnej. Co ciekawe, mimo, iż znajdowały się w lokalu od wczesnych godziny i od razu kusiły klientów aromatami, zgodnie z założeniami Centrali zupy sprzedawane były dopiero od godziny 13-ej.

Po przekształceniach własnościowych, w 1991 roku lokal z rąk Centrali Rybnej przechodzi w ręce prywatne. Od razu wprowadzone zostały kluczowe zmiany – umiejscowienie kuchni w lokalu co pozwoliło na serwowanie przyrządzanych na miejscu potraw a także na rozszerzenie oferowanego asortymentu. W ofercie Rybarexu pojawiły się potrawy z nowych gatunków ryb, owoce morza a także dodatki do potraw jak szeroka gama sałatek i surówek.

Ciągła troska o jakość potraw oraz wieloletnie doświadczenie gastronomiczne to niewątpliwe nasze atuty, dzięki którym ciągle zdobywamy nowych „stałych klientów”, spragnionych smacznych potraw z ryb i owoców morza.

Godziny otwarcia
Poniedziałek: zamknięte
Wtorek: zamknięte
Środa: 10:00 - 18:00
Czwartek: 10:00 - 18:00
Piątek: 10:00 - 18:00
Sobota: 12:00 - 17:00
Niedziela: 12:00 - 17:00