Po dwóch ostatnich i zarazem rekordowych edycjach, do Szczecina powróciło najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce. Mowa o Festiwalu Restaurant Week, który w tym roku prowadzony jest pod hasłem „FoodSoundGood”. „Warto przez te półtora miesiąca znaleźć trochę czasu i zrobić coś dla siebie. Wyrwać się z domu i poszukać nowych miejsc i smaków” – zachęca Justyna Hof z Restaurant Week.
Wiosenna odsłona Festiwalu Restaurant Week prowadzona jest w kilkudziesięciu miastach, wśród których po raz kolejny znalazł się Szczecin. W stolicy Pomorza Zachodniego specjalne menu przygotowali szefowie 27 restauracji, wśród których 7 to debiutanci.
„Specjalne i niepowtarzalne menu”
Uczestnicy wydarzenia do wyboru mają zawsze dwa zestawy – jeden w wersji mięsnej i drugi w opcji bezmięsnej. Każdy składa się z przystawki, dania głównego oraz deseru.
– Każdy szef kuchni przygotował specjalne i niepowtarzalne menu, bowiem uczestnicy będą mieli okazję spróbować dań spoza karty – zapowiada Justyna Hof. – Z kolei od Restaurant Week uczestnicy dostają w prezencie powitalny drink na bazie Martini Fiero z tonikiem Kinley. Do wyboru jest także wersja bezalkoholowa na bazie Martini Vibrante.
Można już rezerwować stoliki, a trzydaniowe menu i coctail dostępne są w festiwalowej cenie 69 złotych, która może być jeszcze mniejsza za sprawą dodatkowego rabatu 15 złotych od partnera wydarzenia. Co ważne, przy rezerwacji 8-osobowego stolika, ósmy gość odwiedza restaurację za darmo.
„Najbardziej muzyczna edycja”
Hasłem wiosennej odsłony Festiwalu Restaurant Week jest „FoodSoundsGood”. Jak podkreślają organizatorzy wydarzenia, „to najbardziej muzyczna edycja, w której goście odkryją akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach”.
– Warto wziąć udział w Restaurant Week, chociażby z tego powodu, że możemy wesprzeć swoje ulubione restauracje. To także okazja do poszukiwania nowych miejsc, próbowania nieznanych smaków. Wiem, że teraz mamy troszeczkę cięższy czas, ale cena jest bardzo konkurencyjna. To okazja, aby wyjść na miasto, zjeść coś dobrego, posmakować, zrobić coś dobrego dla siebie, swojej rodziny, przyjaciół – zachęca Justyna Hof.
27 szczecińskich restauracji zaprasza
W szczecińskiej odsłonie Restaurant Week udział biorą – Lokalna, Restauracja Sowa, Bona Pasta, Ramen Shop Zielonogórska, Cafe Popularna, Amore Mio, bAchus, Bollywood Street Food, Buddha Thai&Fusion Restaurant, Chief by the Kitchen, Dobre Rzeczy, El Tapatio, FoodX, Jin Du, Kathmandu, Kresowa, Laai Thai Restaurant, Palmyra, RAZEM Place for us, Sake, Shanghai Chinese Restaurant, Sushi&Pizza House, The Kitchen Meet&Eat, Tokyo Sushi’n’Grill, Tutto Bene i wszystko dobrze, Va Banque, Willa Sorrento.
Restaurant Week w Szczecinie potrwa do 30 kwietnia. Rezerwacje „dźwiękowych doświadczeń smakowych” prowadzone są na stronie www.restaurantweek.pl.
Komentarze
1