Już 7 marca w Szczecinie odbędzie się konferencja: ,,Aktywność fizyczna, zdrowie, dieta. Najnowsze zalecenia żywieniowe dla osób aktywnych’’. Znaczenie probiotyków w żywieniu człowieka aktywnego, dieta wegetariańską w sporcie, racjonalne nawodnienie, zagadnienia zakwaszenia organizmu, plusy i minusy diety bezglutenowej w sporcie – to tylko niektóre tematy konferencji czasopisma eksperckiego Food Forum oraz Ruchowej Akademii Zdrowia.
- Zaprosiliśmy grono wybitnych specjalistów w tej dziedzinie, ludzi nauki i praktyków sportu, którzy podpowiedzą, jak racjonalnie odżywiać się przy aktywnym trybie życia. – tłumaczy Marek Szymański, redaktor naczelny Food Forum.
Uczestnicy konferencji dowiedzą się o najnowszych trendach żywieniowych, ale także o potencjalnych zagrożeniach związanych z uprawianiem sportu, np. o zaburzeniach płodności u kobiet uprawiających niektóre rodzaje aktywności sportowej. Fachowcy powiedzą także o kwestiach żywienia w sportach walki oraz w treningu siłowym. Wśród prelegentów znajdą się m.in. profesor Kazimierz Ciechanowski oraz prof. Ewa Stachowska z Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Paulina Kotfica, jedna z najlepszych polskich zawodniczek w triathlonie.
Impreza towarzyszy biegowi kobiet Alkala, który odbędzie się 8 marca w Szczecinie.
Na koncferencję można zapisać się na stronie organizatora.
Komentarze
0