Pozytywne emocje i radość związana z jedzeniem to cechy charakterystyczne marki „Always and forever hungry”, prowadzonej przez Hannę Komór. Jej bezy można dziś kupić w wielu miejscach, ale wszystko zaczęło się niepozornie – od zlecenia na upieczenie kilku ciast, które dostała od swojej mamy. To miały być ciasta do pracy z okazji imienin.
Dopracowywanie receptury trwało dobrych kilka lat.
Musiałam sobie przetestować jak to wszystko wygląda. Jak to złożyć, jaka temperatura, bo w bezie tak naprawdę najtrudniejszą rzeczą jest piekarnik i temperatura piekarnika - mówi Hana Komór.
Wg Hanny ciasto ma nie tylko smakować, ale też robić wizualne wrażenie.
Ciasta upieczone przez „Always and forever hungry” można kupić m.in. podczas Szczecińskiego Bazaru Smakoszy w OFF Marinie, przy ul. Chmielewskiego 18. W tej imprezie biorą udział lokalni sprzedawcy i producenci zdrowej i ekologicznej żywności. Na kilkudziesięciu stoiskach można znaleźć m.in.: ekologiczny nabiał, jaja, najwyższej jakości mięsa i wędliny, ryby, naturalne przyprawy i pieczywo, miody, sezonowe warzywa i owoce, kiszonki, przetwory, soki, oliwy, ryby i paprykarz, miody, przetwory z owoców i warzyw bez zbędnej chemii. Nie brakuje też smakołyków, które można przekąsić na miejscu. Szczeciński Bazar Smakoszy zaprasza co niedzielę w godz. 10:00-15:00.
Komentarze
4