Międzynarodowa marka, kładąca nacisk na prozdrowotność, której ideą jest tworzenie produktów przyjaznych ludzkiemu zdrowiu, rozpoczyna działalność w Szczecinie. Lokal mieszczący się przy ul. B. Krzywoustego 16-17 zostanie otwarty w sierpniu. Będzie nas nie tylko karmił, ale również promował zdrowy styl życia.
Ludzie z Green Way przekonują: -W naszym lokalu można nie tylko zdrowo, smacznie, niedrogo i ekologicznie zjeść. Food For Life to także awangardowy, niebanalny wystrój wnętrz, oraz ciekawa atmosfera. Naszą ideą jest pełna rezygnacja z mięsa i produktów mięsnych, które zazwyczaj pozyskuje się w przemysłowych hodowlach zwierząt, przyczyniających się do niepotrzebnego okrucieństwa i niebezpiecznego zatruwania całej biosfery.
Zielone menu
W nowym wegetariańskim lokalu nie zabraknie urozmaiconego menu. Można będzie nie tylko zjeść na miejscu, jak również wziąć danie na wynos. A propozycje potraw przekonują do stołowania się w Green Way począwszy od śniadania, lunchu, aż do obiadu.
Na śniadanie szczeciński Green Way zaproponuje musli, jajecznicę na maśle ze szczypiorkiem, twarożek ze szczypiorkiem, sałatkę z grzankami lub szpinakiem, bądź ryż z owocami i jogurtem.
Do lokalu wrócimy na obiad. Najpierw zupa, po czym sięgniemy po jedną z dwunastu propozycji głównych dań. Wśród nich będzie: kofta indyjska, czyli kotlety z białego sera podawane z ryżem i surówkami, lazania z bakłażanem i szpinakiem, zielone kopytka, gulasz meksykański z soi i fasoli, a także meksykańska tortilla z farszem pieczarkowym. Nie zabraknie bardziej klasycznych potraw – naleśników, placków ziemniaczanych i pierożków, tyle że te będą w wersji bezglutenowej, odpowiedniej dla diabetyków. Wszystko popijemy sokiem z brzozy lub aloesu. Kto woli – lemoniadą z natką pietruszki lub żurawinową. Opcją będzie kwas chlebowy i piwo bezalkoholowe. Oczywiście nie zabraknie herbaty i kawy.
Po obiedzie – jeśli damy radę – deser: ciasto marchwiowe, szarlotka, sernik, brownie, krem czekoladowy, panna cotta z sosem owocowym oraz koktajl jogurtowy w jednej z kilku owocowych wersji.
Wybór dań nie będzie łatwy, zwłaszcza dla wegetarian i diabetyków, którzy z pewnością nie przywykli do tak urozmaiconego menu w innych lokalach.
To dopiero drugi spośród barów Green Way w województwie zachodniopomorskim, których w Polsce jest kilkadziesiąt, ale w końcu dotarł do Szczecina.
Ma być świeżo, naturalnie, zdrowo. Podobno również niedrogo. I co najważniejsze – oferta Green Way skierowana jest do wszystkich głodnych.
Komentarze
11