To ostatnie dni, podczas których możemy skosztować wyjątkowych dań w atrakcyjnej cenie, spróbować nowych smaków lub powrócić tam, gdzie było najlepiej. Tylko do 17 listopada szczecinianie mogą skorzystać z popisowych menu w ramach RestaurantWeek® i Breakfast Week.
Szczecinianie pokochali oba festiwale, ale wszystko co dobre, kiedyś się kończy. Pozostało raptem kilka dni, aby w ramach RestaurantWeek® odkryć autorskie menu od najlepszych szefów kuchni w okazyjnych cenach. Jesienna odsłona wydarzenia prowadzona jest pod hasłem #FoodieMoments.
Każdy znajdzie coś dla siebie!
W tym roku to szansa na spróbowanie dyniowych wariacji, dziczyzny i wieprzowiny Duroc. Na fanów kuchni wschodniej czekają menu koreańskie, wietnamskie, japońskie, chińskie, tajskie, hinduskie i syryjskie. Swoich reprezentantów mają również kuchnie włoska, grecka i meksykańska. Specjały prosto z Bałkanów serwuje laureat wiosennej edycji RestaurantWeek®, czyli Nesebar Kuchnia Bałkańska.
Co więcej, tylko w Szczecinie można spróbować niecodziennego dania w ramach jesiennej odsłony festiwalu. To Redefine Meat, czyli roślinne „mięso” ze spożywczej drukarki 3D, na które zaprasza restauracja małe Przyjemności.
- Tego dania, „new-meat” nie różniącego się w najmniejszym stopniu od mięsa ani smakiem, ani strukturą, nie zjemy nigdzie indziej, więc to doskonała okazja, aby je spróbować – zachęca Justyna Hof, city manager Restaurant Club w Szczecinie.
Ponad 30 restauracji zaprasza
Wśród festiwalowych restauracji w Szczecinie znajdziemy: Winestone, The Greek Ouzeri, Restauracja Sowa, Nesebar kuchnia bałkańska, Jin Du, Sake Sushi&Thai, Kathmandu, Krowa Mać Burgers Szczecin, Sushi&Pizza House, BelleVue (Grand Hotel Focus), La Luna, Same Sushi, The kitchen meet&eat, Rocker Club Rock&Grill, Centrale Szczecin, AMORE, Bombay, el Tapatio, Naga Thai&Sushi Restaurant, Na Uboczu, Kuś mnie, Yeonghon, rong Restaurant, Aramia Podzamcze, Bonjour French Bistro, Sushi Kushi Zbożowa, Ramen Shop Zbożowa, małe Przyjemności, Restauracja Lokalna, Koku Sushi Wojska Polskiego, Koku Sushi Warcisława I, MUCCA Szczecin, taras., Palmyra, Tutaj Klubokawiarnia&bistro.
Na gości czeka trzydaniowe menu z prezentem od partnera w festiwalowej cenie 69,99 zł (do -40 zł rabatu z kartą Visa) + opłata rezerwacyjna 5,98 zł. Rezerwacje prowadzone są na https://RestaurantWeek.pl/. Warto podkreślić, że rezerwację trzeba zrobić minimum dzień wcześniej. To oznacza, że ostatnie będą przyjmowane do 16 listopada, do godziny 22.
Dla tych, co lubią poranne celebracje
Po raz pierwszy do Szczecina zawędrowała poranna odsłona festiwalu – BreakfastWeek. Do 17 listopada mieszkańcy mogą odkrywać 28 śniadaniowych menu i kawy na napoju roślinnym Alpro w okazjonalnej cenie – 35 złotych + 3,98 zł za opłatę rezerwacyjną.
Do skosztowania śniadaniowych propozycji zapraszają – Restauracja Sowa, La Luna, Bonjour French Bistro, Winestone, Kisiel, Orsola Centrum, Orsola Przestrzenna, Bajgle Króla Jana, małe Przyjemności, Tutaj, Latin Brunch, Restauracja Lokalna, AMORE, Limone Cafe.
– To ostatni czas na sprawdzenie nowych, jesiennych propozycji, ale i wsparcie lokalnych, ulubionych miejsc. Szczecinianie pokochali poranne spotkania przy stole, w gronie znajomych i rodziny – zachęca Justyna Hof.
Rezerwacje prowadzone na: www.breakfastweek.pl
Portal wSzczecinie.pl jest patronem medialnym festiwalu.
Komentarze
0