Kod zniżkowy dla Czytelników wSzczecinie.pl, 70 niecodziennych dań do wyboru, okazja do sprawdzenia nowych lokali na kulinarnej mapie Szczecina oraz szansa na znalezienie nowej ulubionej restauracji do spotkań towarzyskich z najbliższymi.
Jesienna odsłona RestaurantWeek® prowadzona jest pod hasłem #FoodieMoments. Nie brakuje królowej jesiennych stołów, czyli dyni oraz okazji do skosztowania dziczyzny, wieprzowiny Duroc czy regionalnych ślimaków.
Wiele debiutów i jedyne takie danie wśród restauracji festiwalowych z całej Polski
To także, a może przede wszystkim, doskonała okazja, aby sprawdzić, co do zaoferowania mają szczecińskie debiuty. Do RestaurantWeek® dołączyli w tym roku Bellevue (wytrawne crème brûlée z grzybów leśnych z dojrzewającym serem i tymiankiem), Centralé (czarne lody), Bonjour French Bistro (Mille-feuille z pasztetem drobiowym własnej roboty), Rocker Club&Grill (bawetta i burak), Yeonghon (zaskakująca fuzja ramenu z autorskim beszamelem), Rong Restaurant (klasyczny wietnamski talerz), Kuś mnie (seleryba z batatami a’la kimchi), taras. (wegańska kaszanka kontra pieczona pierś z kaczki), Naga Thai and Sushi (smaki Tajlandii) Ramen Shop Zbożowa z ramenowymi wariacjami.
Co więcej, tylko w Grodzie Gryfa można spróbować niecodziennego dania w ramach jesiennej odsłony festiwalu. To Redefine Meat, czyli roślinne „mięso” ze spożywczej drukarki 3D, na które zaprasza restauracja małe Przyjemności, która również debiutuje w tej edycji.
- Tego dania, „new-meat” nie różniącego się w najmniejszym stopniu od mięsa ani smakiem, ani strukturą, nie zjemy nigdzie indziej, więc to doskonała okazja, aby je spróbować – zachęca Justyna Hof, city manager Restaurant Club w Szczecinie.
Kod dla czytelników wSzczecinie.pl
Do wyboru jest 35 restauracji. Na gości czeka trzydaniowe menu z prezentem od partnera w festiwalowej cenie 69,99 zł (do -40 zł rabatu z kartą Visa) + opłata rezerwacyjna 5,98 zł. Rezerwacje prowadzone są na https://RestaurantWeek.pl.
Specjalnie dla Czytelników wSzczecinie.pl przygotowano kod, który daje zniżkę -15 zł na rezerwację dla minimum 3 osób od poniedziałku do czwartku. Wystarczy tylko wpisać kod „WSZCZECINIERW” oraz zaakceptować wszystkie zgody marketingowe.
Wolisz śniadania? 14 restauracji zaprasza!
Tej edycji RestaurantWeek® towarzyszy BreakfastWeek. Do 17 listopada mieszkańcy mogą odkrywać śniadaniowe menu i kawy na napoju roślinnym Alpro w okazjonalnej cenie – 35 złotych + 3,98 zł za opłatę rezerwacyjną.
W Szczecinie poranne propozycje przygotowało 14 restauracji – Restauracja Sowa, La Luna, Bonjour French Bistro, Winestone, Kisiel, Orsola Centrum, Orsola Przestrzenna, Bajgle Króla Jana, małe Przyjemności, Tutaj, Latin Brunch, Restauracja Lokalna, AMORE, Limone Cafe.
– Przygotowały 28 unikatowych śniadań, których nie znajdziemy w ich codziennych kartach. To świetny czas na sprawdzenie nowych, jesiennych propozycji, ale i wsparcie lokalnych, ulubionych miejsc. Szczecinianie pokochali poranne spotkania przy stole, w gronie znajomych i rodziny. A Festiwal daje możliwość skosztowania popisowych śniadań wraz z kawą na napoju roślinnym za jedyne 35 złotych + opłata rezerwacyjna 3,98zł – zachęca Justyna Hof, city manager Restaurant Club w Szczecinie.
Rezerwacje prowadzone na: www.breakfastweek.pl
Komentarze
3