Burgery, zapiekanki, pierogi gruzińskie, frytki, dania z woka i wiele innych – tak różnorodne menu czeka na wszystkich, którzy w nadchodzący weekend podczas Pikniku nad Odrą odwiedzą Festiwal Smaków Food Trucków.
Festiwal Smaków Food Trucków już od ponad 6 lat podbija serca Polaków. Jak przekonują organizatorzy, to nie tylko różnorodność, ale i dobra jakość. Każdy, kto lubi dobrze zjeść i odkrywać nowe smaki, spędzając czas z przyjaciółmi i rodziną, w ten weekend będzie miał do tego idealną okazję. 19 i 20 czerwca w naszym mieście odbędzie się kolejna edycja festiwalu. Na miejscu każdy znajdzie coś dla siebie – od kuchni gruzińskiej po meksykańską.
– Zarówno pracownicy, jak i uczestnicy wydarzenia zobowiązani są do przestrzegania zasad higieniczno-sanitarnych. Warto przypomnieć, iż w strefie konsumpcyjnej obowiązuje zachowanie dystansu społecznego oraz dezynfekcja rąk – zwracają uwagę organizatorzy.
Festiwal Smaków Food Trucków odbędzie się na szczecińskiej Łasztowni w ramach zaplanowanego na ten weeknd Pikniku nad Odrą. Mobilne resturacje będą ulokowane między Market Tour a Jarmarkiem Rozmaitości. Organizatorzy zapraszają w sobotę od 11:00 do 23:00 i w niedzielę od 11:00 do 20:00.
Lista wystawców:
- Pan Baozi – chińskie bułeczki baozi;
- Świnki Trzy – szarpana wieprzowina;
- Churros Amigos – hiszpańskie churrosy;
- Chinkali – pierogi gruzińskie;
- Beef’N’Roll – burgery;
- Między Wierszami – lody i wypieki;
- Pizza Truck – pizza z pieca opalanego drewnem;
- Wheel Meal – kuchnia meksykańska;
- Słodka Fabryczka – węgierskie ciastka kominkowe;
- Los Santos Bar – kuchnia międzynarodowa;
- Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów;
- Belgijki – frytki duże, grube i chrupiące;
- Wok Gang – dania z woka;
- Fragola – świeże owoce w czekoladzie;
- Jack Burger – burgery;
- Węgierska Fabryczka – langosze;
- Kultowe Zapiekanki – klasyka polskiego street foodu;
- Tiki Wonton – kuchnia azjatycka;
- Cactus – kuchnia meksykańska;
- Wół i Krowa – burgery.
Więcej informacji: www.facebook.com/events/880455209478259
Komentarze
1