12 marca br., przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa OT w Szczecinie odbędzie się czwarta w tym roku edycja „Sobotniego Bazarku na Bronowickiej”.
Swoje stoiska wystawią lokalni producenci serów kozich i krowich, dżemów, przetworów z warzyw i owoców. Nie zabraknie domowych przysmaków i słodkich wypieków przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich, wędlin, tradycyjnego paprykarza i miodów. Szczegółowy harmonogram funkcjonowania bazarku dostępy jest na profilu FB KOWR OT w Szczecinie.
Sobotni bazarek przy ul. Bronowickiej 41 potrwa w godz. od 09.00 do 13.00.
Lista wystawców:
Irgo – wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami.
Gospodarstwo rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki.
Gospodarstwo ekologiczne Frykas - sery dojrzewające
krowie, kozie i owcze.
Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.
Ryby z Wyspy Wolin – „Paprykarz z dorsza”, garmażerka rybna.
RolMar – tradycyjne wędzonki.
Gospodarstwo rolne. Ewa Rzepnikowska – jajka, ogórki i kapusta kiszona.
Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak
- jabłka: gala, jonagold, jonagored, cortland, champion.
Gospodarstwo Rolne Agnieszka Jäger domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.
Tomasz Sadowski. Cuda z ula –
miody wielokwiatowo – spadziowe, miody nektarowe z maliną i
cynamonem.
Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak - warzywa
sezonowe, jajka.
Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - ser typu
włoskiego, sery naturalne z przyprawami: oregano, czarnuszką i
orzechem włoskim.
Pasieka Haliny i Jana Kociołków – miody
lipowe i mniszkowe.
Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko,
sery kozie i krowie.
KGW "Magnolia” - domowe wypieki i przetwory.
Więcej informacji: https://www.facebook.com/kowrszczecin
Komentarze
0Dodawanie komentarzy pod tym artykułem zostało zablokowane.