Ten biznesowy sukces jest właściwie na wyciągnięcie ręki! Po pięciu latach kończy się umowa z dotychczasowym dzierżawcą restauracji w Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia. Spółka CSL, właściciel lokalu, szuka nowego dzierżawcy. Restauracja jest w pełni wyposażona, a lokalizacja, czyli Stara Rzeźnia ma doskonałą pozycję na rynku i rozpoznawalność. To wielka szansa dla przedsiębiorcy działającego na rynku gastronomicznym, jak i dla osób, które kochają kuchnię i chcą rozpocząć swoją przygodę z tą branżą.
Setki klientów i dziesiątki imprez okolicznościowych co miesiąc. Restauracja w tym miejscu to gwarancja sukcesu
Restauracja Stara Rzeźnia każdego miesiąca odwiedzana jest przez setki klientów. Ze względu na swoją lokalizację, ale i bliską współpracę z centrum kultury, w którym odbywa się wiele ciekawych wydarzeń. Również mieszkańcy Szczecina lubią organizować tu swoje imprezy okolicznościowe, jak: przyjęcia ślubne, komunie, urodziny itp. Prowadzenie restauracji w takim miejscu to niemal gwarancja sukcesu.
– Jest to świetne miejsce, które ma absolutnie niezwykły klimat. Przedsiębiorca z pomysłem może prowadzić tu wysublimowaną restaurację z dobrą kuchnią. Teren Łasztowni jest obecnie sercem Szczecina, a potencjał miejsca rośnie właściwie z miesiąca na miesiąc. Szukamy partnera z pasją, który sprawi, że to miejsce będzie jeszcze lepiej funkcjonować. Chcemy, by o tej restauracji mówili szczecinianie, ale i wszyscy turyści, którzy tłumnie odwiedzają Łasztownię – mówi Laura Hołowacz, Prezes Grupy CSL.
Rocznie w Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia odbywa się także ponad 200 wydarzeń o charakterze biznesowym. Ruch generują również duże wydarzenia plenerowe, które mają miejsce na Łasztowni. Lokal może pomieścić 150 osób, w sezonie letnim funkcjonuje też chętnie odwiedzany ogródek.
Kto może poprowadzić restaurację?
Do rokowań mogą przystąpić osoby fizyczne, prawne oraz jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej (także spółki cywilne i konsorcja), które złożą pisemną odpowiedź na zaproszenie do rokowań, wykażą niezbędne doświadczenie oraz zdolność finansową do poprowadzenia restauracji. Warunkiem udzielenia szczegółowych informacji dotyczących projektu jest złożenie oryginalnie podpisanego oświadczenia o zachowaniu poufności, którego treść opublikowana jest na stronach internetowych firmy CSL oraz Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia.
Postępowanie jest dwuetapowe. W pierwszym etapie oceniana będzie odpowiedź na zaproszenie, w szczególności w zakresie doświadczenia i zdolności finansowej, jak i przedłożonej koncepcji zagospodarowania i prowadzenia „Restauracji Rzeźnia”, wchodzącej w skład realizowanego projektu Kulturalna Łasztownia. Następnie przeprowadzone zostaną indywidualne rozmowy biznesowe, podczas których omawiane będą formy współpracy, warunki finansowe, warunki przekazania pomieszczeń oraz korzystania z przekazanego sprzętu i wyposażenia.
Osoby zainteresowane powinny złożyć pisemną odpowiedź na zaproszenie, zawierającą następujące elementy:
1. zwięzłą prezentację potencjalnego partnera biznesowego i jego doświadczenia;
2. wstępną koncepcję realizacji projektu;
3. koncepcję partnerstwa biznesowego z zapraszającym;
4. prezentację korzyści zapraszającego z udziału w realizacji projektu;
5. oświadczenia wymienione poniżej:
a) oświadczenie, że potencjalny partner biznesowy nie znajduje się w stanie niewypłacalności;
b) oświadczenie, że nie toczy się przeciwko niemu postępowanie ani nie orzeczono prawomocnie o jego odpowiedzialności na podstawie przepisów o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary – w przypadku podmiotów zbiorowych;
c) oświadczenie, iż nie toczy się przeciwko niemu postępowanie ani nie został prawomocnie skazany za przestępstwo przekupstwa, przestępstwo przeciwko obrotowi gospodarczemu lub inne przestępstwo popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowych - w przypadku potencjalnego partnera biznesowego będącego osobą fizyczną;
d) oświadczenie, że nie zalega z uiszczaniem składek na ubezpieczenie społeczne i wywiązuje się z obowiązku płacenia podatków zgodnie z przepisami prawa;
e) oświadczenie, że posiada potencjał i doświadczenie, a także zaplecze techniczne i osobowe niezbędne do realizacji projektu;
f) oświadczenie, że nie będzie wnosił żadnych roszczeń w stosunku do zapraszającego w przypadkach określonych w części V zastrzeżeń zapraszającego.
Pisemne odpowiedzi na zaproszenie należy składać w siedzibie zapraszającego do dnia 06.12.2019 r. w godz. 09:00 - 15:00. Potencjalni partnerzy biznesowi zostaną powiadomieni o wynikach postępowania do dnia 10.12.2019 r.
Osobami kontaktowymi w celu otrzymania szczegółowych informacji dotyczących projektu, umożliwiających złożenie odpowiedzi na zaproszenie są Laura Hołowacz, e-mail: laura.holowacz@csl.eu, Anna Herman tel. 609 189 501, e-mail: anna.herman@csl.eu w dniach roboczych (poniedziałek-piątek) w godz. 10:00 – 15:00.
Szczegółowy regulamin oraz niezbędne oświadczenia i deklaracje dostępne są na stronie internetowej Grupy CSL oraz Centrum Kultury Euroregionu Stara Rzeźnia: http://csl.com.pl/category/aktualnosci/
jakie to jest ruchliwe miejsce wystarczy przekonać się idą tam na spacer po sezonie :). Od jesieni do wiosny goście będą tylko przy okazji imprez. Oczywiście można jeszcze robić wesela :). Niezbyt dobre miejsce na dochodową restaurację, no chyba że ktoś ma tyle kasy żeby dokładać przez kilka lat do czasu aż cała Łasztownia ożyje. Rozwaliły mnie teksty typu "Poprowadź restaurację w najmodniejszym miejscu Szczecina" albo "Teren Łasztowni jest obecnie sercem Szczecina" hahaha.
Gastronomia to co do zasady bardzo dochodowy biznes jeśli ma się o tym pojęcie. Podkreślam pojęcie. Można mieć bardzo dochodowa restauracje na całkowitym zadupiu ale trzeba *umieć w ten biznes*. Przez lata prowadziłem w całym kraju 11 restauracji, dziś jestem na emeryturze i biznesy prowadza dzieci a część sprzedałem. Nigdy nie było problemu z rentownościa nawet w trudnych okresach ktore przechodzi każdy biznes ale była zasada, robimy to na 120%. Jeśli ktoś oddaje komuś biznes gastronomiczny na zasadach które są opisane wyżej to powiem krótko, coś tu śmierdzi albo jest bardzo grubymi nićmi szyte.
Ten rejon jest poważnie zdewastowany przez były port ale po odnowieniu może być rewelacyjny pod teren na jarmarki świąteczne i inne imprezy a po odpowiednim podświetleniu zrobić bajeczny wygląd.
Jak tak jest dobrze, to.dlaczego obecny.operator nie jest zainteresowany kontynuacją biznesu w samym "sercu Szczecina"?
Szkoda. Jedna z nielicznych restauracji, gdzie obsluga byla na bardzo wysokim poziomie, a nawet w przypadku jakiejs wpadki (50 minut czekania na danie), potrafiaca zrobic wszystko, aby zatrzec to zle wrazenie i z wielka checia zostawic dobry napiwek. Duzym problemem jest kiepska komunikacja z lewym brzegiem. Wiele razy umawiajac sie tam z osobami nie znajacymi dobrze miasta, czekalem na nich z powodu problemow ze znalezieniem drogi. Jadac trasa zamkowa trzeba dojechac niemal na sloneczne, zeby zawrocic i tam dojechac. Natomiast jadac mostem dlugim trzeba wiedziec, ze skrecamy w prawo, robimy zawijke i jedziemy z powrotem, w innym wypadku znow wycieczka przynajmniej do top shopingu. Nie przypominam sobie tez zadnej wpadki kulinarnej, a wolowe rzebra czy steki jedne z lepszych jakie jadlem na swiecie. Szkoda, chyba ze ktos, kto to przejmie na prawde bedzie chcial utrzymac poziom tego miejsca. Zadanie bedzie mial nie latwe, bo zapewbe bedzie porownywany do tego co bylo.
Szkoda. Jedna z nielicznych restauracji, gdzie obsluga byla na bardzo wysokim poziomie, a nawet w przypadku jakiejs wpadki (50 minut czekania na danie), potrafiaca zrobic wszystko, aby zatrzec to zle wrazenie i z wielka checia zostawic dobry napiwek. Duzym problemem jest kiepska komunikacja z lewym brzegiem. Wiele razy umawiajac sie tam z osobami nie znajacymi dobrze miasta, czekalem na nich z powodu problemow ze znalezieniem drogi. Jadac trasa zamkowa trzeba dojechac niemal na sloneczne, zeby zawrocic i tam dojechac. Natomiast jadac mostem dlugim trzeba wiedziec, ze skrecamy w prawo, robimy zawijke i jedziemy z powrotem, w innym wypadku znow wycieczka przynajmniej do top shopingu. Nie przypominam sobie tez zadnej wpadki kulinarnej, a wolowe rzebra czy steki jedne z lepszych jakie jadlem na swiecie. Szkoda, chyba ze ktos, kto to przejmie na prawde bedzie chcial utrzymac poziom tego miejsca. Zadanie bedzie mial nie latwe, bo zapewbe bedzie porownywany do tego co bylo.
Czy możesz napisać jak smakują wołowe rzebra? Żyję ponad 60 lat i jeszcze nie jadłem, ba nigdy w karcie dań nie znalazłem.
Lubię tę restaurację. Dorsz podany na puree z bobu to danie, którym można się chwalić na każdym evencie. Kiedy przyjeżdżali do mnie goście spoza miasta prawie zawsze zbierałem ich do starej rzeźni, a potem przyjemny spacer do mostu długiego. Fakt, że aktualnie łasztownia to wielki plac budowy, ale bez przesady...
Nie przesadzajmy, dojazd z lewobrzeża przez fatalną drogę, którą można pokonać wyłącznie czołgiem, a do tego konieczność przejazdu Mostem Długim w korkach. Poza tym, szutrowy parking przed restauracją nadaje się tylko do parkowania traktorów, więc nie jest tak różowo. O cenach lepiej nie wspominać.
Widać słabo znasz Szczecin jak Twoi znajomi. Jadąc od mostu długiego jak miniesz zjazd za Schellem w prawo to nie trzeba jechać aż do Słonecznego żeby zawrócić. Za drugim Schellem w kierunku lewego brzegu tuż za światłami możesz zjechać pod estakadę i pod nią zawrócić. Jak to miniesz to jadąc dalej ulica Gdańską możesz zawrócić tuż za kładką dla pieszych jak zjedziesz do lewego pasa. Radzę zapamiętać i nie wprowadzać ludzi w błąd.
I całe szczęście, że będzie nowy najemca.
"Do rokowań mogą przystąpić osoby fizyczne" - rokowania to rozmowy dyplomatyczne, raczej w przypadku istnienia konfliktu, który trzeba zażegnać wypracowując wspólne stanowisko czy omawiając warunki zawieszenia broni. Nie brzmi to zachęcająco ;) Casting jest bardzo szeroko zakrojony, ciekawe czy znajdzie się ktoś chętny
ooo... poprztykali się? Pani Laura jest znana z - lekko pisząc - "ciężkiego" charakteru.
Niestety byly restaurator nie pokazal klasy
artykuł sponsorowany- chyba wszystko mówi o "dochodowym"
do Michała - super dzięki wreszcie wiem jak tam dojechać
Artykul sponsorowany, za różowo w nim. Skoro tak dobrze to dlaczego ktoś rezygnuje? Bez nowego mostu, można tylko pomarzyć o kliencie.
czuje ze czynsz miesieczny jest kosmiczny dlatego szukaja jelenia bo stary dal dyla
Najważniejsze jest napisane na samym końcu: "AUTOR TEKSTU: ARTYKUŁ SPONSOROWANY reklama@wszczecinie.pl" i wszystko jasne ... :)