Już w najbliższą sobotę, 9 kwietnia, startuje kolejna odsłona "Sobotniego Bazarku na Bronowickiej.
To będzie szczególna edycja, podczas której nie zabraknie rękodzieła oraz typowo wielkanocnych potraw, przygotowanych przez lokalnych wystawców i Koła Gospodyń Wiejskich w postaci: ciast, wędzonek, ryb wędzonych, białej kiełbasy, pieczywa, domowych pasztetów i jajek. Bazarek przy ulicy Bronowickiej 41 w Szczecinie będzie czynny w godz. 9.00-13.00.
Lista wystawców:
1.Firma Handlowo-Usługowa „Irgo” - specjalizuje się w produkcji naturalnych wyrobów wędliniarskich.
2.Gospodarstwo Rolne. Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i kurczaka.
3.Gospodarstwo rodzinne. Agnieszka i Leszek Jäger - domowe przetwory, ciasta, syropy konserwowe, dżemy.
4.Gospodarstwo Ekologiczne Frykas - sery dojrzewające krowie, kozie, owcze oraz przetwory owocowe.
5.Pasieka Miody Jana - „Akacjowy Miód Cedyński”.
6.Ryby z Wyspy Wolin - wytwórca „Tradycyjnego Paprykarza z Dorsza” oraz garmażerki rybnej.
7.RolMar – Tradycyjne wędzonki. Naturalnie wędzone, drewnem bukowym i olchowym.
8.Gospodarstwo Rolne Ewa Rzepnikowska – jajka wiejskie, ogórki i kapusta kiszona.
9.GreenLove - mikroliście: rzodkiewka, słonecznik, brokuł, kapusta, groszek, rzeżucha.
10.Gospodarstwo rolno - sadownicze. Leokadia Nowak - jabłka: gala, jonagold, jonagored, koksa, cortland, champion oraz warzywa.
11.Tomasz Sadowski. Cuda z ula – miody wielokwiatowo – spadziowe, miody nektarowe z maliną, cynamonem i lipowe.
12.Gospodarstwo rolne. Edward Sobczak - warzywa sezonowe, świeże jaja wiejskie.
13.Damian i Katarzyna Frycz – swojskie pasztety, wieprzowe i drobiowe.
14.Gospodarstwo rolne. Paolo Cesqui - sery kozie i krowie typu włoskiego.
15.Sylwia Dunowska – olej tłoczony na zimno z rzepaku.
16.Gospodarstwo rolne. Jan Pawlonka - mleko, sery kozie i krowie.
17.Koło Gospodyń Wiejskich "Mierzynianki" – domowe wypieki i przetwory.
18.Koło Gospodyń Wiejskich „Wkrzanki” – wędzony węgorz i leszcz, śledź z pieczarkami, śledź i sandacz w zalewie octowej.
19.Koło Gospodyń Wiejskich "Magnolia" - pierogi, szare kluski.
Komentarze
0