Pożegnanie lata w Atrium Molo zapowiada się wyjątkowo apetycznie. W dniach 29-30 września 2018 odbędzie się zlot food trucków, które częstować będą specjałami z różnych zakątków świata. Miłośnicy jedzenia na świeżym powietrzu spróbują dań z aż 16 mobilnych restauracji!
Na zakończenie sezonu Atrium Molo zaplanowało niecodzienne wydarzenie dla fanów food truckowych przysmaków. W dniach 29-30 września do centrum handlowego zjedzie aż 16 restauracji na kółkach, które zaproszą mieszkańców Szczecina do degustacji zarówno tradycyjnych, jak i egzotycznych dań. Miłośnicy mobilnych lokali gastronomicznych pożegnają lato, kosztując potraw kuchni amerykańskiej, meksykańskiej i azjatyckiej. Będą też przekąski kuchni molekularnej i niemieckiej. Coś dla siebie znajdą również amatorzy deserów, a także najmłodsi – w stworzonej w tym celu strefie dziecięcej. Atrakcją specjalną będzie 16-metrowy dmuchaniec. Ponadto dzieci będą mogły spędzić czas na trampolinie oraz gokartach.
- Zlot food trucków to ważne wydarzenie dla wszystkich poszukujących wyśmienitych i nietuzinkowych smaków. To także mocny akcent na zakończenie sezonu i… przywitanie jesieni. Choć lato dobiegło końca, zapraszamy na degustacje pod chmurką, w gronie rodziny lub przyjaciół. Na uczestników czekają słodkie i słone przysmaki z wielu stron świata. Będzie wesoło, smacznie i aromatycznie – mówi Agnieszka Wasyłenko, dyrektor Atrium Molo.
Zlot food trucków w Atrium Molo odbędzie się 29-30 września, w godzinach 10:00-20:00.
Lista wystawców:
-
Pan Burger - amerykańskie burgery
-
Pan Fryta - belgijskie frytki
-
Le Mini - lemoniada molekularna
-
WokKing - pad-thai
-
El Compadre - texmex
-
Pulled Pork - szarpana wieprzowina w bułce
-
Burgerszał - tortilla z piersią kurczaka i freaky potato
-
Farsz Food - azjatyckie bao
-
Pan Zapieksa - chrupiące zapiekanki
-
MOMO - pierożki tybetańskie
-
Rubicon - kawa i napoje ciepłe
-
Złote paluchy churros - hiszpańskie churrosy
-
Krucjata smakiem - pierogi z pieca i podpłomyki
-
Maślana Ryba - dania z rybą
-
Let's Talk Caffe - orientalne słodycze i kuchnia indyjska
-
Piwo
Komentarze
0