Niedzielne śniadanie można zjeść w ogrodzie przy Jasnych Błoniach, z kolei na kolację warto się wybrać w okolice pl. Orła Białego. W Łaźni przy Końskim Kieracie zaplanowano ostatnią przed wakacyjną przerwą Kuchnię Społeczną.
Natomiast po południu w Łaźni przy Końskim Kieracie 14/15 w ramach kolejnej edycji Kuchni Społecznej zaplanowano wspólną konsumpcję przysmaków wegańskich. Wszystkie potrawy przygotowane są przez uczestników spotkania i wystawiane na jednym wspólnym stole tak, aby każdy mógł ich spróbować. Za wstęp płaci się 10 zł albo przynosi ze sobą wegańską potrawę. Warto też pamiętać o sztućcach. Niedzielne spotkanie będzie ostatnim przed wakacyjna przerwą. Początek o godz. 17:00. Po wspólnym jedzeniu odbędzie się prelekcja o tym, jaki wpływ na naszą planetę oraz na nasze życie wywiera przemysłowa hodowla zwierząt. Poprowadzi ją Krzysztof Pankau, działacz społeczny i aktywista na rzecz zwierząt.
Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na Facebooku W tym miesiącu połowa zebranych pieniędzy zostanie przekazana dla Stowarzyszenia Pomocy Królikom, pozostałe środki będą przeznaczone na działalność Basty oraz Otwartych Klatek.
Tak było podczas pierwszej edycji szczecińskiej Kuchni Społecznej w 2014 roku:
Komentarze
0