Najbliższy długi weekend to czas do spędzenia wyjątkowych chwil w gronie bliskich. Hotel Radisson Blu zaprasza 9–11 listopada do sprawdzenia znakomitości kulinarnych w Restauracji Renaissance, Europa Restaurant & Cafe i Cukierni Muffinek.
Restauracja Renaissance, która wygrała Fine Dining Week 2019 i jako jedyna w Polsce zwyciężyła we wszystkich 5 kategoriach (najlepsze menu, najlepsza atmosfera, najlepsza obsługa, najlepszy debiut, najpopularniejsza restauracja) opracowała nowe menu – specjalności z gęsiny. Te dania to prawdziwa finezja, ważny fragment albumu polskiej sztuki kulinarnej i lekcja smaków Europy.
Restauracja Renaissance, Radisson Blu Hotel Szczecin
– Przez cały listopad zachęcamy do spróbowania niegdyś bardzo popularnych w Polsce a mało znanych za granicą dań z gęsiny. Na start polecam aksamitny mus z gęsiej wątróbki z Dwójniakiem Kurpiowskim. Warto rozgrzać się rosołem z pieczonej gęsi z pierożkami, a na danie główne polecamy idealnie wypieczone udo z gęsi z leśnymi podgrzybkami. Perfekcyjny finał dla naszych kubków smakowych zapewni deser – delikatny mus z białego maku na migdałowej kruszonce – poleca Paweł Szatkowski, Sous Chef i autor menu Restauracji Renaissance.
Udo z gęsi z leśnymi podgrzybkami, Restauracja Renaissance, Plac Rodła 10
Paweł Szatkowski, Sous Chef i autor menu Restauracji Renaissance, Radisson Blu Hotel Szczecin
Europa Restaurant & Café zaprasza szczególnie rodziny z dziećmi na Familijne Niedziele. To propozycja na wspólny rodzinny obiad w atrakcyjnych cenach, w godzinach 12:00–16:00. W najbliższą niedzielę 10 listopada zapraszamy dorosłych na krem z pomidorów z bazyliowym pesto; polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym, ziemniaczane Rösti, fasolka szparagowa; sałatkę z jarmużem, pieczoną dynią, greckim serem i sosem pomarańczowym, a na deser Szara Reneta zapiekana z marcepanem i sosem waniliowym. Dla dzieci krem z pomidorów z kluseczkami, kotleciki mielone z puree z ziemniaków, mizeria z ogórków; tartaletka z owocami. Co warte uwagi wszystkie dania mączne (makarony, pierogi, kluski) robione są przez naszych kucharzy.
– Zachęcamy do wypróbowania dań z nowej karty menu: karkówki marynowanej w cydrze, kurczaka z hodowli zagrodowej, dań z łososia z hodowli ekologicznej, dorsza w cieście piwnym, pielmieni, kaczki z ziemniaczanymi kluskami, a na deser smażonych bananów – poleca Anna Szadkowska, Executive Chef, Radisson Blu Hotel Szczecin.
Anna Szadkowska, Executive Chef Radisson Blu Hotel Szczecin
Tworzenie potraw, Radisson Blu Hotel Szczecin
W Cukierni Muffinek oprócz flagowych słodkości – tortów, bez i tart bezowych – można nabyć prawdziwe, tradycyjne rogale z białym makiem przygotowywane na Dzień Świętego Marcina i Dzień Niepodległości. Te wspaniałe rogale będą dostępne w naszej cukierni do końca miesiąca.
Rogale z białym makiem z Cukierni Muffinek, Radisson Blu Hotel Szczecin, Plac Rodła 10
– Ciasto wyrabiane jest u nas ręcznie, bez polepszaczy, proporcje i waga zgadzają się z tradycyjną recepturą. Możemy poszczycić się ich wysoką jakością – podkreśla Jarosław Rudziński, szef Cukierni Muffinek.
Jarosław Rudziński, Szef Cukierni Muffinek, Radisson Blu Hotel Szczecin
Rezerwacje,
zamówienia i informacje:
Restauracja
Renaissance
tel. 91 35 95 193, 91 35 95 190 lub
rezerwacja.renaissance@radissonblu.com
Europa
Restaurant & Cafe
tel. 91 359 51 90 lub
rezerwacja.europa@radissonblu.com
Cukiernia
Muffinek
tel. 91 359 51 54 lub muffinek@muffinek.szczecin.pl
Z okazji swoich 27. urodzin Radisson Blu Hotel Szczecin przygotował na 9 listopada kupony ze zniżką 27%. Kupony pozwalają na skorzystanie w sobotę z rabatu w obiektach gastronomicznych czynnych: Restauracja Renaissance 17:00–23:00, Europa Restaurant & Café 6:30–22:00, Cukiernia Muffinek 7:00–19:00, Lobby Bar 9:00–00:00 oraz Copernicus Club 19:00–2:00. Można je zdobyć przychodząc do hotelu i poszczególnych punktów usługowych objętych promocją. Ilość kuponów jest ograniczona.
**** Dla przypomnienia: Hotel Radisson Blu w Szczecinie to najbardziej doświadczony na szczecińskim rynku hotel, usytuowany w biznesowym i turystycznym sercu Szczecina. Hotel mieści 364 pokoje, wśród nich pokoje typu Standard, Superior, Junior Suite, 11 apartamentów w tym Apartament Prezydencki. Dodatkowo dwie restauracje: Restauracja Renaissance, Europa Restaurant & Café, Cukiernię Muffinek, 2 bary: Copernicus Club z widokiem na miasto, Lobby Bar, Fitness World z basenem, siłownią, sauną. Na potrzeby organizacji małych i dużych wydarzeń Hotel proponuje 10 klimatyzowanych sal konferencyjnych o powierzchni ponad 1000 m2.
Radisson Blu Hotel Szczecin
Komentarze
4