Do znanej już szczecinianom oferty dołączą m.in. potrawy wegańskie i śniadaniowe dania jednogarnkowe. Kolejna edycja największej imprezy śniadaniowej w Szczecinie odbędzie się w niedzielę 12 listopada (g. 10-16) w Off Marinie na Pomorzanach (ul. Chmielewskiego 18).
Na Szczecińskim Bazarze Smakoszy, jak zawsze, ma być smacznie i zdrowo. W jednym miejscu znów zbiorą się wystawcy oferujący ekoprodukty regionalne, pieczywo (także bezglutenowe), przyprawy, produkty z innych krajów, sezonowe warzywa i owoce, soki, przetwory, ekologiczne specjały, zdrowy nabiał, jaja, ekologiczne mięsa i wędliny, oliwy, miody, kawy i herbaty, wina, zdrowe wypieki i desery oraz wiele więcej. Zaopatrywać będzie można się bezpośrednio od producentów i rolników.
Do bogatej oferty cały czas dołączają nowi wystawcy. W najbliższą niedzielę będzie ich naprawdę sporo. Po raz pierwszy pojawią się: Dobra Kuchnia (ryby), Natalia Raw (potrawy wegańskie), restauracja 5 Smaków, Sarna's Cake (ciasta, desery), Pobite gary (sniadaniowe dania jednogarnkowe), Irmina Korecka (chleby) oraz Niezwykła Cukiernia babci Ani-Eli. Znów będzie można zaopatrzyć się w ekologiczną karmę dla zwierząt, bo powróci marka Husse.
- Ten bazar znów pobije ofertą poprzedni, który już wtedy był właściwie kompletny. Rośniemy w siłę! – zapowiadają organizatorzy.
Stałym punktem jest już stoisko Jadłodzielni, na którym można podzielić się żywnością z innymi. Cały czas rozwijana jest także idea bookcrossingu, w wyznaczonym kąciku będzie można wymienić się książkami.
Dla gości Bazaru na terenie Off Mariny przygotowano bezpłatne miejsca parkingowe.
Terminarz tegorocznych wydarzeń w Off Marinie (na wszystkie wstęp bezpłatny):
- 12.11 (niedziela), godz. 10-16 – Szczeciński Bazar Smakoszy
- 26.11 (niedziela), godz. 10-16 – Szczeciński Bazar Smakoszy
- 9-10.12 (sobota - godz. 10-18) i (niedziela - godz. 10-17) – Jarmark Bożonarodzeniowy
- 17.12 (niedziela), godz. 10-16 – Szczeciński Bazar Smakoszy
Komentarze
2