Kupimy tutaj kiszone oliwki „babuni”, baklawy z oryginalną recepturą, hiszpańskie migdały prażone, organiczne oliwy i sery alpejskie, które podbiły kubki smakowe wielu szczecinian. „Takich produktów nie znajdziemy w zwykłych sklepach” – podkreśla Marcin Ziental, właściciel punktu Słodko&Słono w Centrum Handlowym Galaxy.
Choć jesień na dobre zagościła w Szczecinie, to na wyspie handlowej Słodko&Słono przez cały rok czuć klimat wakacyjnych podróży. Marcin Ziental od 4 lat zajmuje się sprowadzaniem zagranicznych przysmaków – od greckich i hiszpańskich oliwek w kilkunastu smakach, przez organiczne oliwy, greckie i tureckie chałwy, tureckie rachatłukum, oryginalne baklawy po alpejskie sery i hiszpańskie migdały prażone.
– Nasze oliwki wyróżnia wielkość i to, że są organiczne. Starannie dobieram również smaki, które prezentujemy w gablocie. Chcę by były to produkty, których nie znajdziemy na półkach sklepowych – mówi Marcin Ziental. – W ofercie znajdują się na przykład kiszone oliwki „babuni”, które są totalnych hitem w sprzedaży. Smakiem przypominają nasze polskie ogórki kiszone. Mamy także oliwki w marynacie paprykowo czosnkowej o lekko ostrawym smaku, zielone i czarne oliwki z serem feta, które są nadzwyczaj delikatne i kremowe.
W ofercie Słodko&Słono znajdują się również chałwy bez glutenu, syropu glukozowego, oleju palmowego oraz bez cukru. Te ostatnie cieszą się szczególnym zainteresowaniem wśród diabetyków. Na liście słodkości jest także tureckie rachatłukum - rolady z galaretek na bazie wyciągu z owoców granatu, winogron, mleka kokosowego, bez żelatyny, ale z takimi dodatkami jak pistacje, orzechy laskowe, płatki róży, orzechy.
– Ogromnym zainteresowaniem cieszą się również nasze baklawy, które podbiły serca klientów dzięki oryginalnej recepturze. Piecze je dla nas pani, która pochodzi z Azerbejdżanu. Wszystkie słodzone są wyłącznie miodem – zaznacza nasz rozmówca.
Od niedawna w ofercie Słodko&Słono znajdziemy również sery alpejskie o niecodziennych smakach polnych kwiatów, chilli, z „ziołami baby jagi” oraz ser kozi z kozieradką.
– To istne szaleństwo, jak szczecinianie pokochali sery alpejskie. Posiadamy produkty najwyższej jakości, których nie znajdziemy w tradycyjnych sklepach. Wszystkie sery są bio oraz bez laktozy, produkowane wyłącznie z naturalnych składników. Poza tym, że sery wyglądają pięknie, to równie dobrze smakują – zapewnia Marcin Ziental.
Słodko&Słono znajduje się w Centrum Handlowym Galaxy na poziomie 0 w pasażu między starą a nową częścią galerii.
– Po prostu zapraszam do naszego punktu, gdzie ekspedientki na pewno zaproponują degustację produktów. Cały czas szukam smaków, które zachwycą potencjalnych klientów, a co za tym idzie – niebawem pojawią się kolejne nowości – zapowiada.
https://www.facebook.com/SlodkoSlonoSzczecin/
Komentarze
0Dodawanie komentarzy pod tym artykułem zostało zablokowane.