Znana z największych kotletów schabowych w mieście, restauracja „Schabik i spółka” z Warszewa, wprowadziła do swojej oferty również śniadania. Zainteresowanie nimi rośnie z dnia na dzień. – Szczecinianie pokochali jedzenie śniadań poza domem. Bardzo często robią sobie przerwy w pracy, by wyskoczyć na szybki posiłek lub odwiedzają naszą restaurację, by złapać coś pysznego na później – mówi pani Małgorzata, właścicielka „Schabika i spółki”. Przebojem są tosty, croissanty oraz firmowa bułka z szarpanym schabem i konfitowaną cebulą. Nowość to wytrawne gofry ze szpinakiem i jajkami poche.
Restauracja „Schabik i spółka” działa od kilku miesięcy. Podniebienia mieszkańców Szczecina podbiła przepysznymi, ogromnymi kotletami schabowymi oraz domowymi obiadami. Teraz rozszerzyła swoją ofertę o oryginalne śniadania. W menu znajdują się między innymi jajecznice, omlety, tosty francuskie oraz croissanty w trzech odsłonach do wyboru: słodka pokusa, mięsna rewolucja czy serowa uczta. Ogromnym zainteresowaniem cieszy się bułka firmowa „Schabika“, czyli bajgel z szarpanym schabem, francuską musztardą, kaparami i konfitowaną cebulą. – Sami pieczemy bułki, bajgle oraz croissanty – zaznacza właścicielka restauracji.
Jak podkreśla, w „Schabiku i spółce“ starają się, by to, co wszyscy dobrze znają, zostało podane w wyjątkowy sposób.
– Proponujemy schabowego XXL na obiad i firmowego bajgla z szarpanym schabem na śniadanie. Wygląda imponująco i przyciąga wzrok gości obecnych w restauracji. Takim przykładem mogą być też tost z burratą i jajkiem poche czy właśnie nasza kanapka firmowa, którą zawsze przyozdabiamy np. figą, gruszką, serem pleśniowym czy innymi szalonymi, ale jakże pysznymi składnikami – mówi pani Małgorzata.
„Schabik i spółka” to jedna z nielicznych restauracji na Warszewie, która ma w swojej ofercie śniadania. Są one dostępne „na miejscu“, jak i w opcji „na wynos“.
– Zdarza się, że przyjeżdżają do nas na śniadanie osoby z centrum miasta czy z Niebuszewa. Wiadomo, pierwszy posiłek dnia dla wielu osób jest najważniejszy – mówi właścicielka restauracji.
Śniadaniowa perełka Warszewa zaprasza wszystkich mieszkańców Szczecina
W menu śniadaniowym „Schabika“ są także tarty. Codziennie przygotowywana jest nowa propozycja.
– Przebojem jest tarta wiejska na boczku. Proponowaliśmy już także tarty z łososiem i koperkiem czy z serem pleśniowym. Codziennie mamy również puddingi i propozycję szybkiego śniadania na słodko, na przykład smażonych na bieżąco naleśników – mówi pani Małgorzata. – Zapraszamy na śniadania mieszkańców Warszewa, ale i ludzi z całego miasta. Zapraszamy, by zrobić sobie u nas przerwę w pracy lub, by przed pracą zabrać od nas coś, co zjemy później.
„Schabik“ wzbogaca się także o nowe dania obiadowe. W sezonie jesiennym należy spodziewać się wielu niespodzianek.
– Wśród jesiennych propozycji obiadowych mamy między innymi makaron w nowej odsłonie, podawany ze schabem szarpanym w sosie własnym, polędwiczki z grzybami leśnymi czy dorsza z kurkami. Planujemy też wprowadzić hamburgery mięsne i jarskie – zapowiadają właściciele.
Restauracja „Schabik i spółka“ mieści się przy ul. Kostrzewskiego 19/u5.
Godziny otwarcia:
śniadania: od poniedziałku do piątku 8:00-12:00, sobota 9:00-12:00
obiady standardowe: od poniedziałku do niedzieli 12:00-19:00.
Komentarze
0