Sekretem ich chrupiącego ciasta ze złocistymi rantami jest specjalna, 48-godzinna receptura. Do tego dochodzą wysokiej jakości dodatki sprowadzane bezpośrednio z Włoch i Hiszpanii. MoMo Pizza została świetnie przyjęta przez gości Ogrodów Śródmieście. Teraz będzie można zamawiać ją przez cały rok. W nowym lokalu na Ryneczku Pogodno.
MoMo Pizza Ryneczek Pogodno już działa. Nowej pizzerii trzeba szukać przy bankomacie od strony ul. Mickiewicza (pawilon nr 93). Można tam zjeść na miejscu lub zamówić do domu. Otwarcie nastąpiło w czwartek 9 lutego.
– To data, którą wybraliśmy nieprzypadkowo, bo właśnie wtedy obchodzony jest międzynarodowy dzień pizzy. Ważny był dla nas również wybór miejsca. Jesteśmy związani z Pogodnem przez całe życie. Tutaj chodziliśmy do szkoły i tutaj chcemy prowadzić swoją pizzerię – opowiadają Kamil i Maciej, właściciele MoMo Pizza.
Sprawdzone smaki i oryginalna receptura prosto z Włoch
Za jakość powstającej tu pizzy odpowiadają pizzermani z kilkunastoletnim doświadczeniem, również za granicą. Ci sami, którzy stali za sukcesem MoMo Pizzy w jej sezonowym wydaniu w Ogrodach Śródmieście przy ul. Wielkopolskiej.
Odwiedzający je szczecinianie zdążyli już polubić ich klasyczne pizze, jak grzybowa Funghi czy Diavola z pikantnym salami. Chętnie sięgają również po mniej oczywiste połączenia. Powodzeniem cieszy się chociażby Capra z serem kozim, sosem blanco, czerwoną cebulą, figami i rukolą.
Najważniejsze jest oczywiście ciasto, które tutaj powstają według specjalnej receptury, pozyskanej od doświadczonego włoskiego pizzermana. Cały proces zaczyna się już dwa dni przed podaniem pizzy klientowi!
– Nasze ciasto po wyrobieniu odpoczywa w niskiej temperaturze przez minimum 48 godzin. Dzięki temu jest lekkie i łatwo trawione. A do tego chrupiące i z pięknymi, złocistymi rantami. Dbamy również o jakość pozostałych składników, które sprowadzamy z Włoch i Hiszpanii – opowiadają Kamil i Maciej.
Nie tylko pizzeria, ale też delikatesy z oryginalnymi produktami
Większość tych produktów będzie można od przyszłego tygodnia kupić w delikatesach, które staną się częścią pizzerii. Dostępne będą oryginalne sery, wędliny, kiełbasy czy oliwki. Później mają się pojawić również wina Prosecco oraz włoskie piwo
MoMo Pizza Ryneczek Pogodno czynna jest codziennie. Dłużej w piątki i soboty – g. 12-23, a w pozostałe dni – g. 12-21. Więcej informacji na temat jej oferty można znaleźć na: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075955299997 i www.momopizza.pl.
W kwietniu MoMo Pizza planuje wrócić do Ogrodów Śródmieście. Wtedy działać będzie równolegle w dwóch miejscach.
Komentarze
0