Blisko 20 rolników i lokalnych producentów weźmie udział w kolejnej edycji Sobotniego Bazarku na Bronowickiej. Wstęp jest wolny.
Najbliższy Bazarek na Bronowickiej odbędzie się w sobotę, 18 listopada. Wystawcy rozstawią swoje stoiska ze świeżą i zdrową żywnością przed siedzibą Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa przy ul. Bronowickiej 41.
Na miejscu dostępnych będzie mnóstwo pyszności. To m.in. wędliny, miody, sery, przetwory mleczne, warzywa, jajka, orzechy. Zakupy będzie można robić w godz. 09:00-13:00.
Lista wystawców:
- Firma Handlowo Usługowa „IRGO” Ireneusz Jung - wędliny wytwarzane tradycyjnymi metodami: kiełbasa, kaszanka, salceson, boczek wędzony, wędzona polędwica;
- Tomasz Sadowski Gospodarstwo Pasieczne „Cuda z ula” - miody wielokwiatowo-spadziowe, miody nektarowe z maliną i cynamonem, produkty pszczele;
- Gospodarstwo Rolne Jan Pawlonka - mleko kozie, sery kozie i krowie;
- Gospodarstwo Rolne Ewa Rzepnikowska - wiejskie jajka, ogórki i kapusta kiszona, warzywa;
- Gospodarstwo Rolne Norbert Dobosiewicz - marwicki pasztet z królika i z kaczki, domowe przetwory warzywne;
- Gospodarstwo Rolne Edward Sobczak - warzywa sezonowe, jajka;
- Gospodarstwo Ekologiczne FRYKAS Cezary, Edyta Szczupak - sery dojrzewające krowie, kozie i owcze, sałatki, przetwory warzywne i owocowe;
- Rol-Mar Kamila i Eliasz Jajszczyk-Iwanek, Gorzów Wlkp. - naturalne wędliny, tradycyjnie wędzone na ciepło, drewnem bukowym, olchowym i owocowym. Sezonowo warzywa i owoce;
- Ryby z Wyspy Wolin - paprykarz z dorsza, łososia, garmażerka rybna;
- Zakład Przetwórstwa Mięsnego KADAMIR - wędliny własnego wyrobu, kiełbasy, wędzonki, garmażerka;
- Rolniczy Handel Detaliczny, Sprzedaż Bezpośrednia Sanocki Przemysław - miody, produkty pszczele dżemy domowe;
- Gospodarstwo Rolne LASKOLAND Krzysztof i Jolanta Sęk - orzechy laskowe;
- Koło Gospodyń Wiejskich „MIERZYNIANKI” - domowe wypieki i przetwory, rękodzieło;
- Gospodarstwo Rolne Krzysztof Sadłoń - mąka orkiszowa i naturalna maść z konopi siewnej;
- ZAGRODA NIEBOROWO Edyta Pajor - wyroby garmażeryjne: pasztet z królika, pasztet z gęsi, pasztet z indyka, okrasa z gęsi oraz okrasa z kaczki;
- Wasilewski Mieczysław - oleje konopne i inne przetwory;
- Sady Tomasz Rajewski - jabłka, gruszki, soki;
Komentarze
4