Barszcz na zakwasie, pikantna zupa rybna, wigilijna kapusta z grzybami, świąteczny bigos, tradycyjna kutia, schab i szynka z własnej wędzarni, dorsz w galarecie, schab ze śliwką, a do tego miodownik, sernik z karmelizowaną gruszką i gruzińskie wina. A to tylko część specjałów, które będzie można znaleźć na świątecznym kiermaszu w szczecińskiej Restauracji Kaukaz.

Święta Bożego Narodzenia już za kilka dni, dlatego od 20 do 23 grudnia Restauracja Kaukaz (ul. Krzywoustego 14) zaprasza na kiermasz świątecznych wyrobów. Na miejscu będzie można kupić wiele wyjątkowych potraw i własnych specjałów.

– Niestety święta w tym roku są zupełnie inne niż w poprzednich latach i staramy się sobie radzić w tym ciężkim dla restauratorów czasie. Stąd pomysł na organizację kiermaszu świątecznego – mówi Jakub Byliński, właściciel restauracji.

Na kiermaszu będzie można kupić m.in.: gotowe dania wigilijne, paprykarz szczeciński, wypiekany na miejscu chleb na zakwasie czy wędliny wędzone naturalnie z własnej wędzarni. Nie zabraknie również tradycyjnych pierogów, bigosu, barszczu na naturalnym zakwasie czy uszek.

– Wszystkie produkty przygotowujemy od samego początku, dbając o to, aby nasi Goście byli zadowoleni – zaznacza restaurator.

Kiermasz potrwa od najbliższej niedzieli do środy, tj. od 20 do 23 grudnia. Każdego dnia będzie można go odwiedzać w godzinach 11:00–15:00.

W Restauracji Kaukaz świąteczne potrawy można też zamówić z dowozem do domu. Pod wskazane adresy będą one rozwożone 23 i 24 grudnia. Zamówienia można składać telefonicznie lub mailowo: 790 380 876, kontakt@restauracjakaukaz.pl.